Принц Уилям и съпругата му Катрин смятат да отложат плановете си за създаване на наследник на британската корона за догодина, за да се фокусират върху предстоящите си задължения - 60-тата годишнина от възкачването на престола на Елизабет Втора и Олимпийските игри в Лондон.

Въпреки че мнозина се надяваха кралската двойка да зарадва Кралицата с внуче за юбилея й, източници от Бъкингамския дворец твърдят, че херцозите на Кеймбридж не бързат да създадат семейство и че никой не ги пришпорва.

"Реално погледнато двамата нямат време в момента да правят бебета. Освен това никой не изисква от тях веднага да създадат наследник - в момента си имаме най-малко двама - Чарлз и Уилям", подшушнал човек от двореца.

Междувременно официален говорител на двойката обяви, че скоро щом принц Уилям замине за 6-седмичното си обучение на Фолклендските острови, Катрин ще започне да изпълнява благотворителната си дейност. Херцогинята си избра пет детски организации, с които ще работи като начало.

"Това ще я разсее от тревогите за живота на Уилям. Тя ще бъде доста заета, докато Негово височество отсъства. Катрин избра само пет организации, тъй като иска да работи тясно с тях и да опознае в детайли дейността им", съобщи говорителят на двореца, пише bliasak.bg.