Американска агенция за таланти твърди, че може да ви осигури Пипа Мидълтън срещу 140 000 долара.

От базираната във Флорида „Талент Промоушън” казват, че сестрата на дукесата от Кембридж може да присъства на вашето „корпоративно парти”, „семинари”, „ПР-събития” или „подписване на автографи”.

При това 28-годишната знаменитост по никакъв начин не е свързана с фирмата и следователно не може да бъде ангажирана чрез нея.

На електронната страница на агенцията под снимка на мис Мидълтън пише:

„Ние сме агенция за ангажиране на знаменитости, която може да наеме и Пипа Мидълтън като главен говорител за вашите събития, рекламно шоу, дискусии и церемонии по откриването на магазини”. Също така срещу съответното заплащане Мидълтън може да бъде ангажирана за „водеща на официални вечери, промотиране на продукти, рекламни материали и телевизионни реклами”.

Когато от вестник „Дейли Стар Съндей” са позвънили, за да ангажират Пипа, на тях им е било отговорено, че ще им струва между 30 000 и 40 000 долара тя да се появи за два часа на събитие в Лос Анджелис.

На следващия ден обаче служител на агенцията позвънил в редакцията на вестника и е съобщил, че мизата за появата на Мидълтън се вдига на между 91 000 и 142 000 долара. Представителят на агенцията Адам Плоткин казал: „Трябва да разберете, че тя е свързана с кралско семейство, затова има и въпроси със сигурността. Окончателната цифра може да е още по-голяма”.

Впоследствие говорител на Пипа съобщи за старта на разследване по случая и добави, че въпросната агенция не представлява Мидълтън и няма право да твърди това. По-късно профилът на Мидълтън е бил свален от страницата на „Талент Промоушън”.