Тази вечер предстои големият MTV концерт на сцената на Music Idol. Талантите ще представят популярни поп парчета на едни от най-известните съвременни изпълнители. Айдълите ще изпълнят хитове на Beyonce, Robbie Williams, Rihanna, Pink, Enrique Iglesias, превзели световните чартове през последните няколко години. 

Подзадачата им включва изпълнението на популярни парчета на български и македонски изпълнители. Парчето на Мария Илиева и Графа „Крадена любов" ще бъде представено от Димитър и Русина, а Магдалена и Преслава ще изпеят „Губя контрол" на Миро. Двамата айдъли от Македония - Боян и Александър - ще изпълнят хита на Тоше Проески - „По тебе".       

Специален гост на концерта тази вечер ще бъде великият музикант Джордж Дюк. Зрителите ще имат възможност да чуят невероятната музика и големия талант на една от най-забележителните музикални личности на всички времена. Специално за зрителите на Music Idol геният на пианото ще открие концерта с парчето "Brazilian Love Affair".

Днес финалистите от Music Idol се включиха в отбелязването на международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. На езерото Ариана айдълите заедно с представители на Министерството на здравеопазването и коалиция „АНТИСПИН", се включиха в ритуалното поставяне на голямата панделка от червени балони - символ на борбата срещу СПИН.

Тази вечер от кореспондента на Music Idol в САЩ ще разберем какво се случва в последната, финална седмица на American Idol. Във всеки епизод на шоуто през тази седмица зрителите на bTV ще научават всичко най-актуално от американското шоу. В утрешния епизод ще видим още как айдълите се включха в празника на гр. Габрово и международния фестивал на хумора и сатирата, кулминацията на който беше специалният концерт, изнезсен от талантите на Music Idol. Водещи на събитието бяха Иван и Андрей.        

Днес ще стане ясен и победителят, спечелил най-голям вот за изпълнението си в "Karaoke idol". Освен обявената награда, най-добрия караоке певец го очаква голяма изненада, която ще бъде обявена на сайта. Всеки, който иска да стане част от шоуто и да гледа любимците си на живо, може да гласува за своя фаворит в онлайн вота.