Легендарният британски певец Елтън Джон предизвика истинска медийна лавина с изявлението си, че Исус Христос е бил хомосексуалист. 

62-годишният Сър Елтън Джон в интервю за американското списание "Парейд" между другото говори и за положението на хомосексуалистите в Средния изток. "Мисля, че Исус е бил чувствен, суперинтелигентен гей, мъж, който е разбирал проблемите на хората", казва Джон. "Той е искал всички да сме пълни с любов и разбиране, а на кръста опрощава на хората, които са го разпънали. Не знам защо хората са толкова сурови. Опитайте се да сте хомосексуалист в Средния изток, все едно си подписвате смъртното наказание", казва още Елтън.

Изказването на британската поп икона предизвика страстите в световната преса и особено в САЩ, където религиозните групи през 60-те години на миналия век палиха плочите на "Бийтълс" след като Джон Ленън беше казал, че неговата група е по-популярна от Исус.

В интервюто си Елтън Джон говори и за смъртта на Лейда Даяна и Майкъл Джексън, но и за убийството на Джон Ленън и Джани Версаче. "Известността привлича лудите. Нямаше да бъдат убити, ако не бяха известни. До убийството на Джани аз нямах охранители, но оттогава много внимавам и не обичам, че съм известен", казва Елтън Джон, който през юни ще изнесе концерт и в София.

източник: БГНЕС