След осемгодишно отсъствие и период на сътресения в личния му живот, австралиецът Мел Гибсън най-накрая се завръща като актьор в света на киното.

54-годишният актьор и режисьор, носител на "Оскар", който дълги години беше една от най-големите звезди на Холивуд, се завръща с първата си голяма роля от 2002 г. насам, с участието си в екшън-трилъра "Острието на мрака". Завръщането на Гибсън на големия екран е последната стъпка по пътя към реабилитирането му, който последва след пиянските му изпълнения през 2006 г. и антисемитските изказвания, направени пред полицията, по време на задържането му в нетрезво състояние.

Миналата година Гибсън се раздели след 30 годишен брак със съпругата си, от която има седем деца. В момента актьорът излиза с рускинята Оксана Григориева, от която има двумесечна дъщеря - Лучия. Въпреки че продължи да работи като сценарист и режисьор по време на осемгодишното си "изгнание", звездата от "Смъртоносно оръжие" и "Смело сърце" призна, че никога не е обмислял да се завръща към актьорска дейност по време на своето отсъствие.

"Първоначално не исках да се върна към актьорската професия, но с течение на времето си казвах, че може и отново да опитам да играя в киното", сподели актьорът пред журналисти от Лос Анджелис, преди премиерата на 29 януари на "Острието на мрака".

източник: БГНЕС