Последният филм, в който участва американската актриса Британи Мърфи, която почина през декември след сърдечен удар, ще излезе на големите екрани по-късно тази година, след като беше избран от дистрибуторите от Anchor Bay Entertainment. 

Компанията-дистрибутор посочва в съобщение, че е купила правата за разпространението в САЩ на психологическия трилър "Изоставен" (Abandoned), чиято премира ще бъде това лято. Лентата, продуцирана от Джефри Шенк и Бари Барнхолц, беше последната филмова роля за 32-годишната Мърфи, която участва във филми като "Осмата миля", "Луди години" и "Баровки", но работеше главно в нискобюджетни продукции в последните години от живота си.

"Британи ще липсва много на всички, които работиха по "Изоставен". Филмът е разтърсващ трилър, който очертава характера на Бритни като хитър и корав - и това е начинът, по който всички ние искаме да я помним", посочват продуцентите в общо съобщение.

Мърфи претърпя сърдечен удар на 20 декември в банята на дома си в Холивуд Хилс. Съдебният лекар посочи, че смъртта е настъпила вследствие на инцидент и е резултат от пневмония, анемия и "голяма интоксикация с медикаменти". Президентът на Anchor Bay Entertainment Бил Кларк заяви, че за него е било "чест и и горчива сладост" да разпространи последния филм на Мърфи, чиито снимки приключиха миналия юни.