Британският актьор Даниел Радклиф, превъплътил се в момчето-магьосник Хари Потър, ще изиграе главната роля в римейк на филма "На западния фронт нищо ново" по едноименния роман на Ерих Мария Ремарк.

Радклиф ще играе в германския войник Паул Боймер, сражавал се в Първата световна война, информира Variety. Боймер тръгва да се сражава, преизпълнен с патриотизъм, но постепенно се разочарова от войната и в крайна сметка загива като убеден пацифист. Творбата на Ремарк, по която ще бъде заснет филмът, е публикувана за пръв път през 1929 г.

Това няма да е първото й екранизиране, като за най-известна филмова версия на романа се счита тази от 1930 г., отличена от Американската киноакадемия в две категории - за най-добър филм и най-добра режисура.

Продуценти и сценаристи на римейка с Радклиф ще са сънародниците му Иън Стокъл и Лесли Патерсън, като снимките ще започнат през есента на 2012 г. Дотогава звездата от "Хари Потър" е ангажиран с участието си в мюзикъла "Как да преуспеем в бизнеса, без изобщо да се опитваме".