Най-любопитният музикален експеримент на 2010 година продължава: “Massive Attack” с лекота омагьосват световни столици и фестивали на път към София, където на 15 юли в зала “Фестивална” ще подарят част от магията си и на българските фенове, съобщиха за БГНЕС организаторите от София Мюзик Ентърпрайз.

В нажежения юлски календар времето до уникалната първа среща с дуото британски трип-хоп богове се топи неумолимо, а самите Робърт Дел Ная и Грант Маршал ни очакват да заемем уютното си място в пресъздаденото от тях хладно двучасово безвремие.

И макар световното турне на “Massive Attack” да минава под знака на най-новия им албум “Heligoland”, феновете им ще чуят на живо едни от най-добрите композиции на трип-хоп легендите от Бристол през годините. “Unfinished Sympathy”, “Karmacoma”, “Teardrop”, ”Intertia Creeps”, “Angel”, “Safe From Harm” са само част от изкушаващите дестинации в музикалната разходка през различните стилове, албуми и реалности, на която ще се отправим идния четвъртък.

Внимание!

Макар Масив звученето да въздейства на сетивата на всички възможни равнища, по време на концерта не затваряйте очи в израз на пълна релаксация, а ги дръжте широко отворени, призовават организаторите. С невиждано досега светлинно шоу ще ни изненадат най-добрите в трип-хопа. Бристолските легенди пристигат в София с пълен пакет осветление за разполагане на земя и невероятен LED екран с размери 15 x 12 м, състоящ се от 15 фрагмента.

Позиционирана в дъното на сцената, своеобразната стена фон ще се превърне в основния действащ елемент в развитието на шоуто. Прожектираната на нея впечатляваща мултимедия е прецизно съобразена със сетлиста от песни. Нещо повече: по желание на “Massive Attack” част от визуализациите ще са ключови фрази, изписани на български език. По този начин зала “Фестивална” ще се превърне в една абстрактна арена, където с феноменалната комбинация от звук, светлина и текст “Massive Attack” ще предизвикат границите на човешкото въображение.

Билетите за шоуто са на цени от 60 и 80 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на “Тикетпро” и неговите партньори, както и онлайн на www.tickеtpro.bg.

източник: БГНЕС