Пещерска Отлежала стартира младоженска кампания в подкрепа на три двойки, които възнамеряват да се венчаят в рамките на тази година. е инициатива за запазване на обреда по сключването на брак от младите в България и за съхраняване на традицията за вдигане на традиционна българска сватба.

Кампанията стартира в началото на юни, а печелившите 3 половинки, които ще получат награда от 5000 лв. за организирането на мечтаната им сватба, фотограф и оператор за заснемането й, както и пълно поемане на наздравицата за всички гости от Пещерска Отлежала ракия, ще бъдат обявени на 27 юли 2016 г. Всяка една двойка, която иска да сключи брак в рамките на оставащите месеци от 2016 година, може да се регистрира в сайта на кампанията със своите имена, обща снимка и кратко описание в свободен текст или видео с интересни факти за това как си представя своята мечтана сватба. Колкото по-оригинално е съдържанието, толкова по-голям е шансът да влезе сред финалистите за голямата награда.

На сайта могат да се регистрират и техните бъдещи гости, „сватбарите”, които ще имат възможността да гласуват за своята приятелска двойка. Всяка седмица 10 от младоженците ще получат на лотариен принцип комплимент от „мека топлина” – комплект ракиени чаши, гравирани с техните имена и бутилка Пещерска Отлежала за подгряване на сватбеното им настроение. 10 от поддръжниците им също ще получават подарък всеки понеделник, като наградените сватбари до края на играта ще бъдат общо 90. Регистрираните участници до момента са 45 двойки, които искат да сключат брак и над 940 техни приятели, които ще бъдат сред гостите на събитието им.

„Все повече нараства процентът на половинките, които не желаят да сключват брак поради финансови причини. Ето защо решихме да подкрепим три български двойки, които имат желание да направят тази голяма и най-важна крачка в живота им, да запазят ритуала на българската сватба и да продължат традицията за създаване на здраво българско семейство. Пещерска Отлежала е марка, която пази българските традиции, предава ги за поколения напред, закриля семейството и семейните ценности, присъства на българската трапеза в празник и в делник”, коментират от компанията производител.

Пещерска е носител на фундаменталните семейни ценности през поколенията. На съвременните българи с устойчиви разбирания за живота, марката дава качествена ракия с популярен и актуален имидж. Серията ракии Пещерска заема най-голям дял от пазара на алкохолни напитки в България. Ракията успява да гарантира качество чрез утвърден и надежден произход, стриктен контрол на суровината, както и на всеки етап от производствените процеси. Пещерска се произвежда при затворен цикъл, който дава гаранции за цялостния процес – от отглеждане и беритба на гроздето, до бутилиране и разпространение в търговската мрежа.