Четири часа пяха звездите на България за фронтмена на "Тоника". Над 20 хиляди лева бяха събрани от благотворителния концерт "Бургас за Гого". Стотици меломани обсадиха преди вечер сградата на операта, за да се включат в кампанията. Залата се оказа тясна, за да побере всички приятели и фенове на музиканта.

Тридесет и двама от най-известните ни поп певци дадоха гласа си, за да помогнат на любимия колега. Фамилия "Тоника", Орлин Горанов, Марияна Попова, Нели Рангелова, Кристина Димитрова, Йорданка Христова призоваха от сцената всички граждани да подкрепят Гого поне с един SMS.

Веселин Маринов, който подготвя концерта си на 28 април в зала 1 на НДК, изостави ангажиментите си и беше на линия. След тежко пътуване в последния момент пристигна и бургазлийката Ваня Костова, а колежката й Кичка Бодурова прелетя океана от Америка, за да даде рамо на Гого.

Водещ на шоуто пък бе Драгомир Драганов. Бащата на фамилия "Тоника" Стефан Диомов и кум на Найденови, който доста време бе в обтегнати отношения с Гого и останалите от групата, също бе под прожекторите и режисира финала. Старите дрязги са вече минало, обяви Диомов и призна, че още когато разбрал за коварната болест, позвънил на Гого и предложил помощта си. В края на концерта Диомов заяви: "Тази вечер е на надеждата."

"Няма публика като бургаската - гореща, отдадена на каузата, туптяща като едно голямо сърце за Гого. Подобна атмосфера може би не е имало на нито един концерт досега в България.

Зад кулисите говорихме само за него. И за това, че периодично трябва да правим подобни спектакли, а не само при форсмажорни обстоятелства. Жоро Манев, който е изключителен в организацията на кампанията, няколко пъти през деня се чу с Ева и с Гого и им разказваше какво се случва", разказа Драго.

Още по време на концерта мобилният оператор отчете нови 11 хиляди SMS-а, а до полунощ броят им нарасна с още близо 4 хиляди. Зрителите в залата пък оставиха в дарителските касички близо 10 хиляди лева. Само ден по-рано организаторите на кампанията от инициативния комитет обявиха, че в дарителските сметки вече са постъпили над 60 хиляди лева.

Междувременно Димитър Найденов, синът на Ева и Гого, съобщи, че родителите му вече са в клиниката в Белгия, където предстои да бъдат направени серия от изследвания. Първоначалните прегледи са потвърдили диагнозата за тежката болест. Колко средства ще са необходими за лечението, ще стане ясно едва след финалните преценки на докторите.

Вече са събрани близо 100 хиляди лева. Очаква се сумата да се увеличи значително на 26 април, когато е в зала 1 на НДК е лайфът "Приятелство без край", в който ще участват всичките ни поп звезди. БНТ ще излъчи пряко концерта от 19 ч.