Явор Янакиев, по-известен като 100 Кила, е един от най-успешните български рапъри.

Неговите песни „Аз съм 6“, „Цяла нощ“, „Газ до дупка“, „100 гайди“ се превърнаха в емблематични за творчеството му. Минава през трудно детство – роден в бедно семейство, на 13-годишна възраст баща му го оставя, а майка му заминава да работи в Германия.

100 Кила има завършен осми клас. За да се издържа, е работил като продавач на сладолед, на царевица и на гевреци на плажа във Варна. По-късно се запознал с Мишо Шамара, който му подава ръка и така навлиза в музикалния бизнес.

Килата не само, че успя да пробие в шоубизнеса, но се и задържа там. Какви качества са нужни, за да оцелееш в тази машина, която всеки ден сменя своите герои, рапъра разказва в интервю за "Шоу":

"Упоритост, труд и сърце, колкото и клиширано да звучи. Когато си изпълнител и правиш песни на конвейер – те нямат живот. Това са изпълнители, които крадат от идеите на други изпълнители. Техните песни са хитове една-две седмици, месец, след което потъват в забрава. Не искам да давам примери, защото си гледам моята работа и не ме интересуват другите. Голямото сърце ми е помогнало да се задържа толкова години и да бъда актуален. Официално съм около 6 години в топа, а преди това имам още толкова бекграунд, през което време сам си оплитах мрежата от фенове, участия и взаимоотношения с хора, пътища и автомобили (смее се). От самото начало бях убеден, че ако си върша работата на макс, това ще ме изведе до местата, към които се целя".

Признава, че не е имал пари в началото на живота си, защото семейството му е било много бедно. Не намира, че и сега изкарва огромни пари.

"В момента съм 30-годишен и в началото на живота ми наистина не съм имал пари. Идвам от много бедно семейство, от прослойката на социално слабите. Но аз не вадя прекалено много пари. Хората се заблуждават, но аз вадя супер смешни пари. Ако сложим моите хонорари до една европейска звезда, са супер смешни пари, дори от Гърция, които заслужават да си купуваме вафли тук и да ходим да ги ядем там и да си хвърляме отпадъците. Схващането, че щом те дават по телевизията, значи си богат, е изключително грешно. Това е, защото телевизиите и медиите нямат никакво ниво. Постоянно канят хора, за които няма реална причина да са там и да се показват. Тези хора не са призвани, нямат дела в живота си, а ни занимават с пълни глупости. Наскоро гледах една изпълнителка от фолка, която през цялото интервю говореше за колата си и колко силна жена е, как не й трябва мъж и всичко била постигнала сама в живота си. Абе, бейби, ние знаем на кого си раждала деца и кой ти е купувал апартаментите и колите! Ако имаш малко мозък в тая главица, по-добре кажи на жените, че винаги има нужда от мъжка ръка и глава, защото по този начин ще ги настроиш да се женят и да има любов. А не да вярват, че като ядат пи*ки, докато са млади и им купуват коли и къщи, ги прави самостоятелни жени. Като станеш на 32 години и ти излезе ветрилото на веждите, 18-годишните ще излязат на дансинга и ще започнат да приковават погледа на гаджето ти, а тогава спират и паричките. Може ли да попитам дали на 50 години ще си успяла жена?! Или защото си си оправила зъбите, имаш кола от годината, в която даваш интервюто, ти дава възможност да си мислиш, че си успяла жена. Не, не си! Една успяла жена има мъж до себе си.
Макар да е на върха на славата, с много хитове и клубни изяви, 100 Кила определя, че най-трудно му е сега.

"Сега са ми най-трудните години, защото живея без никакъв пример в живота. Аз съм на 30 г., а няма нито един функциониращ рапър след тази възраст, на когото да му следват примерите. В живота ми е същото, тъй като съм без родители и няма кой да ми показва какво правим по-нататък. Примери в момента взимам от няколко човека, които са пръснати из цяла България. Мъча се да споделя колкото се може повече време с тях".