100 Кила са отказва от музиката и сменя сцената с борсата. Рапърът от години обмисля да влезе в света на големите пари, но чак след победата в „Звездни стажанти" решил, че има сили да го направи, пише „Всеки ден". Той искрено вярва, че може да стане милионер от борсови игри.

Вдъхновението да се пробва на борсата Явор Янакиев, както е истинското име на варненската звезда, получил още преди 3 години и оттогава сериозно се подготвял за тази стъпка в кариерата си. Всичко започнало, когато гледал филма „Вълкът от Уолстрийт" с Леонардо ди Каприо, в който се разказва историята на борсовия играч Джордан Белфорт, който става милионер буквално от нищо. Докато повечето зрители гледат лентата само за забавление, Явор решил да извлече реални ползи от нея и да последва примера на Белфорт. Рапърът признава, че веднага след като е видял филма, си е купил автобиографията на бизнесмена със съмнителна слава, прочел я е няколко пъти от кора до кора, а после е продължил да изследва дебрите на борсовите игри. Говори се, че Килата е бил първа писта и на лекциите на Белфорт, които той чете в България само преди година.

Досега обаче рапърът само мечтаел за големи удари на борсата, но така и не пристъпил към реални действия. Нещата се променили, след като излезе като големия победител от шоуто „Звездни стажанти" на Нова ТВ. За отрицателно време Янакиев се превърна в любимец на Българския Доналд Тръмп - Стефан Шарлопов, както и на огромна част от зрителите на риалитито.



Едва ли има човек пред екрана, който да не се е уверил, че 100 Кила има вроден усет как се правят пари. Той доказа, че не само може да върти римите, но намира начин да се справи без видимо напрежение и затруднение с почти всички бизнес задачи, които му поставят. На финала Явор сподели, че личната му мисия в риалитито е била да покаже, че „това, че нямаш, не трябва да ти пречи да бъдеш". Неговата благотворителна кауза беше възстановяване на детския лагер в родния му квартал.

Двамата с Марта Вачкова, срещу която Килата се изправи на финала, успяха да съберат над 65 000 лева само за трите часа на благотворителните си търгове, които бяха последната задача, поставена от боса Шарлопов. От цялата сума над 42 бона дойдоха от работата на варненеца. След този успех той бил абсолютно уверен, че бъдещето му е в бизнеса. „Само глупак може да вярва, че цял живот ще обикаля по баровете и ще се правя на палячо пред пияни тийнейджъри. Аз не съм глупак", споделял Килата пред приятели. Именно затова мислел в най-скоро време да приложи своя бизнес нюх на практика.

Въпреки безпрецедентната му победа обаче много зрители са на мнение, че тя не е била заслужена. Според тях Килата дължи триумфа си на Алекс Сърчаджиева, която му помагаше в търга. „Яворе, без Алекс си кръгла нула!", категорични са фенове на риалитито. Освен нея той бе взел и Рут Колева в екипа си. Марта пък заложи на Тити Папазов и Таньо Шишков.

Сн.: Булфото