100 студентски билета на цена от 15 лв. ще могат да бъдат закупени за TED2017: The Future You, Cinema Experience.

Три сесии от годишната конференция TED се излъчват на големия екран тази седмица, на 25, 26 и 30 април. За втората от тях - Prize Session: Health, Life, Love (с участието на Серина Уилямс, д-р Радж Пунджаби, д-р Атул Гаванде, журналистката Гейл Кинг и все още необявен таен гост), важи преференциалната цена за студенти.

Тя е 15 лева и е валидна само за 100 билета, до изчерпването им.

Билетът може да се ползва както от учащите в български ВУЗ-ове, така и от тези в чужди такива. Задължително е обаче преди влизане в киното да се представи валиден документ.

Организаторите вярват, че преференциалната цена за студенти ще позволи серията от лекции да стане достъпна за младите фенове на TED Talks. Избрана е именно вечерта на 26 април, тъй като сесията Health, Life, Love е посветена на здравеопазването, спорта и хуманитарните дейности (заради които д-р Радж Пунджаби ще бъде отличен с 1 милион долара и годишната награда на TED). Затова това събитие е особено подходящо и вдъхновяващо именно за младите.

Билетите за студенти се продават от

За TED2017: The Future You, Cinema Experience, в София

Opening Night, 25 април (вторник)

Това е голямото откриване на конференцията. Ще видим лектори от най-висока класа, включително световния шампион по шахмат Гари Каспаров.

Prize Session, 26 април (сряда)

Сред лекторите са д-р Радж Пунджаби, на когото TED тази година присъжда хуманитарната си награда от 1 млн. долара, богинята на тениса Серина Уилямс, журналистката Гейл Кинг, както и все още необявен таен лектор.

Highlights Exclusive, 30 април (неделя)

В сесия, създадена специално за зрителите в кината, ще чуем предприемача Илън Мъск и останалите най-впечатляващите лекции от TED2017: The Future You – без повторения от първите два дни!

За TED

TED означава Technology, Entertainment, Design (Технологии, Развлечения, Дизайн). Концепцията е от 1984 г. с план това да бъде еднократно събитие, но през 1990 г. се превръща в годишна конференция за обмен на идеи, a през годините са говорили личности от световен калибър: Бил Клинтън, основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин, музикантът от U2 Боно, писателката Исабел Алиенде, „ловецът на митове“ Адам Савидж, Моника Люински, както и хиляди други. www.ted.com