Макар модните тенденциите да се сменят почти всеки ден, има класика дори и в тази област.

Прическите, които ще останат в историята като винаги модерни са представени най-често на червения килим,  където Холивуд диктува правилата за сезона и завинаги сред фризурите.

Как да бъдете ослепителни винаги можете да изберетe oт 10-те варианта, които ще ви предложим директно от най-бляскавите дами в шоубизнеса.

1. Къса коса

Рошавата къса прическа притежава неповторим чар. Ако решите да оформите по този начин косата си, както го е направила Хали Бери, знайте, че при нея изпъкват чертите на лицето ви, така че помислете добре дали тази прическа ви отива. Иначе има вероятност да не се харесате и в такъв случай ще трябва да почакате доста време, докато гривата ви израсне.



2. Подвити краища

Тази прическа издава класа и елегантност. Единственото условие е да не прекалявате с извиването, за да не заприличате на извънземно. Опитайте да навиете краищата на косата си, както го е направила Чарлийз Терон, на широки ролки или на маша с голям диаметър. След като ги извиете, задължително ги срешете с кръгла четка, за да стоят по-естествено.



3. Класическо каре (боб)

Ако искате да приличате на знаменитости като Кейти Холмс, Ева Лонгория, Мадона, Парис Хилтън, Риана, Никол Ричи или в нашия случай на Гуинет Полтроу – това е вашата прическа. Тя отива на всички типове лица. Ако пък искате да постигнете илюзията за плътна и жива коса, направете си кичури с един-два тона по-светли от основния.



4. Конска опашка

Тази закачлива прическа напомня за невинните ученически години на нашите баби, но е актуална и в днешно време. Правата коса, хваната на конска опашка, както го е направила Фърги, изглежда особено елегантно, когато е вързана ниско на тила. Този стил е е подходящ за всякакви случаи.



5. Вълни

С тази свободна и хипи прическа няма да останете незабелязани сред тълпата. За най-естествен резултат, какъвто е постигнала Дженифър Лопес, използвайте широка маша, като започвате да навивате кичурите около нея от връхчетата към корените. Задръжте машата в продължение на 10-тина секунди в изправено положение, след което развийте кичура и прокарайте пръсти през него.



6. Филирана коса

Тази прическа е подходяща за дами с гъста и тежка коса, тъй като с този вид подстригване тя се разрежда леко и придобива повече обем. За да се оформи гривата по този начин се използва специална ножица, а косата изглежда небрежно, когато се издуха със сешоар. Опитът на Тейлър Момсен е сполучлив.



7. Афро

Не всяка жена би се чувствала комфортно с толкова обемна прическа, но пък тя е подходяща за някое по-екзотично парти. Даяна Рос обича да носи косата си именно по този начин. Дамите с тънка и права коса могат да постигнат този обем като навият кичурите си на много тънки спирали и след това силно ги тупирате.



8. Къдрици

Този сезон къдриците са особено актуални. Явно затова и Опра Уинфри се е доверила на тази прическа. Имайте предвид обаче, че прекалено стегнатите къдрици навяват асоциация с пружини. Затова по-добре оставете настрана силните стилизанти и оформете косата си с маша със среден диаметър, след което минете с пръсти през кичурите.

9. Кок

Събраната с нисък кок коса също е подходяща за всякакви случаи. Пенелопе Крус предпочете този тип прическа за раздаването на наградите Оскар. Ако искате да сте по-небрежни, тупирайте леко косата си и я хванете на хлабав кок в основата на тила си. Изкарайте няколко кичура от него за по-закачлив резултат.



10. Дълга и права

Това наистина е прическа, която винаги ще е на мода. Изправената коса изглежда прекрасно, когато е подстригана стъпаловидно или е изтънена с бръснач. Специално внимание отделяйте на краищата – преди да пристъпите към изправянето нанесете продукт, който да ги предпази от високата температура на пресата. Сандра Бълок също предпочете тази прическа, която може би й донесе успях и тя спечели Оскар.

източник: "Блясък"