Луната е растяща до 18 август. Може да се предприемат нови дела, но избягвайте часовете, когато Луната се движи на празен ход.

Ако се чувствате самотни, сега е подходящо време да ходите сред хората и навсякъде, където можете да срещнете потенциален партньор. Ако някой ви хареса, проявете смелост и поемете инициативата.

Правете нещо активно заедно с приятелите си, идете заедно на покупки, планирайте парти, идете на разходка в парка, правете всичко, което искате. Потърсете приятели, с които отдавна не сте се виждали. Не се престаравайте обаче. Растящата Луна предоставя възможности, но не гарантира непременно успех. Не се впускайте в ситуации, в които не ви е приятно. Не е най-доброто време за поставяне точка в отношенията.

Луната се движи на празен ход в знак Скорпион от 08:23 до 20:25ч. След това преминава в знак Стрелец. През тези часове Луната е непълноценна, затова и всичко, което се предприеме ще е непълноценно, ще срещате трудности. Денят влияе на пикочно-половата система, долната част на гръбначния стълб и върху бедрата.

До 14:46ч (9-ти лунен ден) може да се проявят вашите слабости, да имате проблеми със здравето или спад на жизнената енергия. Сега вашият организъм е абсолютно незащитен, тъй като се настройва към новите ритми на втората лунна фаза и не е готов за сериозно натоварване. Време на енергиен обрат. Всякакви очистителни процедури в този период са стъпка към подобрение на взаимоотношенията ви с околния свят и укрепване на собствената значимост. Най-уязвими днес са гърдите, коремната област и органите на кръвообръщението. Добре е да се въздържате от енергични физически упражнения, масаж, посещение на сауна. Изчистващата баня ще е само от полза.

От 14:46 до 15:41ч на следващия ден ще влияе 10-ти лунен ден. В този ден Луната помага да станем по-открити и общителни, настройва към духовно развитие, разширява кръга на интересите, засилва остроумието, активността. Хората като никога стават оригинални и независими, самоуверени. В 10-я лунен ден не се препоръчва уединение. Денят е свързан с традициите, рода, семейството, кармичната памет. Отделете време за родители, роднини, бъдете с децата си, своето семейство. Именно при корените си човек може да намери нов източник на енергия. Сега може да предприемете нови дела. Резервите на здравето са още ограничени и следва да се избягва претоварването. Най-активни са жлъчния мехур и черния дроб. Изпълнете деня с много любов!