Прическата на Рейчъл от "Приятели" е най-често срещаната за всички времена, като само във Великобритания почти 11 млн. жени използват този тип подстригване.

Известната като "шаг" прическа е била измислена от стилиста Крис Макмилан през 1994, когато фризьорът поел задачата да подготви Дженифър Анистън за ролята на на Рейчъл Грийн, съобщи "Дейли Експрес".

Близо 1/3 от жените на Острова пък имат рошавата и подрязана фризура на Мег Райън от филма "Безсъници в Сиатъл", който излезе по кината през 1993. На трето място пък е прическата на Дани Миноуг- сестрата на Кайли Миноуг, която участва в американския "X-Factor". Проучването е направено от компанията "Goody" и Роуз-Мари Джарвис, която обобщила мненията и външния вид на малко повече от 3000 британки.

"Не е тайна, че много жени се влияят от външния вид на известните хора, което ги кара да променят своя, а за слабия пол косата е най-често сменяния "аксесоар", коментира ръководителят на изследването Роуз-Мари Джарвис.

Сред най-често срещаните подстригвания са и косите на Фара Фосет, която участва в "Ангелите на Чарли", принцеса Даяна и Виктория Бекъм, съобщава БГНЕС.

"Забелязал съм, че в последно време много клиенти все още искат да запазят старите си прически. Фризурата тип "Рейчъл" привлича мъжките погледи и правя всяка една жена по-красива. Така косата си остава дълга около челюстта и по този начин акцентува върху контурите на лицето", заяви Марк Луули, дългогодишен стилист на повечето холивудски звезди