Неделя е ден на Слънцето. Жизнените сили на организма се проявяват най- активно, отколкото през другите дни. Родените в неделя са били считани за щастливци, тъй като първоначално получавали заряд от слънчевата светлина. Деца, появили се на света в деня на Слънцето, имат невидима помощ и закрила, особено по време на болест. Мъката им е краткотрайна, а радостта продължителна. В неделя може да се пристъпи към нови дела, да се започне лечение. Благоприятен ден за всички творчески начала. В неделята не трябва да се занимавате с делнични дела или завършване на започнатото. Психиката се нуждае от разкрепостяване и снемане на всекидневното натоварване. Съществуват и забрани. Не се препоръчва да стоите затворени и усамотени. Избягвайте авантюрите. Ден за среща с приятели, но да не се завързват нови запознанства, особено мимолетни.

Луната е в знак Козирог. Всичко е подчинено на дълга и отговорността. Ключови думи са точност, срочност, акуратност. Идеално време за действия изискващи точен разчет, както и всяко нещо да бъде поставено по местата си. Емоциите са затормозени. Понижава се чувството за състрадателност. Неудачно време за признание в любов.

Тъщите трудно ще бъдат удържани от критикуване по адрес на дъщеря си и на зет си. За свекървите същото се отнася. Изобщо съветът към по-младите е да избягват по възможност общуването с по-старото поколение, което е настроено по-критично. Ако не можете да избегнете тези контакти, то единственият съвет, който може да се даде в този случай е: “Бъдете дебелокожи!”.

10-ти лунен ден до 16:07ч. Акцентът днес пада върху важността на семейството. Добре е да се обърне внимание на предците, да разкажете на децата си за тях, да се поинтересувате повече, да разгледате семейни албуми, да се съберете цялото семейство и дори да си направите едно малко тържество.

За някои ще е време за интелектуална пренаситеност и желание за отмора. Благоприятно за изобретателска дейност и рационализации. Благоприятства творческите способности. В сферата на любовта – безпокойства поради някакви причини. Склонност към любовни развлечения, културни мероприятия, получена наслада и удоволствие при съприкосновение с литературата и изкуството. Романтично и чувствено настроение, податливост към физически ласки. Добре е да се обърне внимание и на децата, да им подарите нещо, което ще ги зарадва. Проявете своята любов и към вашите домашни любимци. Поднесете им някое лакомство.

11-ти лунен ден от 16:07 до 16:54ч на следващия ден. Бъдете внимателни. Ден опасен за взаимоотношенията. Не е ясно кое действие до какво ще доведе. Дори невинно казана дума може да предизвика пристъпи на гняв. Реакциите са непредсказуеми. Сега трябва да сте преизпълнени със сили. Добре е да се занимавате с активни упражнения, с ци гун, но без излишно да се претоварвате. Обърнете внимание на сухожилията, не на мускулите.

Сексът трябва да бъде пламенен, страстен. По време на интимната близост проявявайте повече фантазия, не се бойте да експериментирате. В този период можете да се подстригвате, а ако не сте имали такива намерения, то подрежете косата си поне на милиметър. Това ще освободи излишната негативна енергия.