С всеки ден Луната продължава бавно да расте ден след ден от „новородения” сърп до момента на пълнолуние. Луната постепенно набира сила и увеличава въздействието си върху Земята и нейните обитатели.

Растящата Луна е период на натрупване на сили и енергия, а също въплъщение на по-рано замислените планове. Всички дела свързани с придобиване и увеличение е добре да се предприемат на растяща Луна (но да не е на празен курс). Лунният диск е разделен на две равни части: едната половина е осветена, другата се намира в сянка. Време на противопоставянето на Доброто на Злото, борба между Светлината и Тъмнината.

Луната е в знак Везни. Често хората са склонни на отстъпки, тъй като не са уверени в своята правота. Вътрешното „аз” не бърза да отстоява личната гледна точка, затова се старае да получи съвет отстрани - от познати, колеги. Работоспособността е висока и даже в края на трудовия ден хората нямат ни най-малко желание да се приберат в къщи, затова не е изключено пренасочване на енергията към развлечения. Времето, когато Луната се намира в този знак се счита подходящо за романтични срещи, срещи с приятели. Хората на изкуството изпитват вдъхновение, реализацията, на което е твърде плодотворна. През това време интуитивно избираме от гардероба най-любимите дрехи и обувки. Представителките на нежния пол се стараят да изглеждат женствени и очарователни.

Уязвими са бъбреците, пикочният мехур, жлезите с вътрешна секреция, областта на бедрата, ендокринната система, особено панкреаса. Хората с проблеми на захарен диабет и панкреас трябва да са особено внимателни, за да избегнат усложнения. Голяма полза ще донесат заниманията с йога. Ефективни са действията за снемане на килограми.

Съвременната наука е дошла до извода, че Луната действително влияе на живота на хората на физическо и енергийно равнище, въздейства на подсъзнанието и емоциите на човека. Това става при определени фази и лунни дни.

До 13:10 продължава влиянието на 7-ми лунен ден. При условия на висока самоорганизираност и внимание, а също и отговорно отношение, този период е твърде плодотворен от гледна точка на деловата активност. Възникналите идеи могат да намерят подкрепа от други хора. За корекция на речта и подобряване на дикцията е добре да се четат скоропоговорки.

Здраве – Противопоказно е гладуването, изчистване на стомаха и червата. Обърнете внимание на дробовете. В този ден лесно могат да се простудят. Да не се вадят зъби. Да не се ядат яйца и пилешко месо.

От 13:10 започва 8-ми лунен ден, който продължава до 14:07ч на следващия ден. Сложен период за общуване с колеги и партньори. Старите незавършени дела имат тенденцията да напомнят за себе си именно в този ден и да отнемат много сили и време. Започнатите дела изискват много сериозна подготовка. Ден за опрощаване на греховете.

Здраве – Ден за биохимична трансформация. Става включване на тънките енергии. Най-уязвими са гърдите. Ефективна е профилактиката на междуребрената невралгия, стенокардия. Полезни са дихателните упражнения. Нужно е да се отдели внимание на храната, тъй като нараства вероятността от хранителни отравяния. Може да се гладува.

Практика на деня – Ден за опрощаване на греховете.

Вода събрана в 8-ми лунен ден (от 13:10ч до 14:07ч на 12.07.) от водоизточници и извори, съхранява своите целебни свойства в продължение на целия лунен месец. Тя може да се използва за практиката или пък светена вода.

Насаме със себе си се покайте за греховете си и ги изведете като тежко бреме отвътре навън. Използвайте визуализация. След това извършете обикновено измиване с водата като го правите едновременно с молитва и си представяйте как заедно с водата се отмиват греховете и си отиват.