Луната е в знак Козирог. Всичко е подчинено на дълга и отговорността. Ключови думи са точност, срочност, акуратност. Идеално време за действия изискващи точен разчет, както и всяко нещо да бъде поставено по местата си. Емоциите са затормозени. Понижава се чувството за състрадателност. Неудачно време за признание в любов.

Живейте смело и не се страхувайте от нищо, защото онзи, който много се страхува от лошите неща, пропуска добрите! Не зарязвайте задълженията си в графата “има време”. Не позволявайте да ви се натрупа много несвършена работа, защото това потиска подсъзнанието и обременява. Ако все пак ви се прииска да помързелувате, правете го в лошите часове, в които не трябва да предприемате нищо важно за вас освен рутинната работа.

Днес такова време е след 13:00ч до края на деня - не предприемайте нищо ново и важно, почивайте, помързелувайте, скатавайте се, а ако все пак трябва да работите, отдайте се на обичайната си дейност или довършвайте започнатото.

11-ти лунен ден до 16:54ч. Бъдете внимателни. Ден опасен за взаимоотношенията. Не е ясно кое действие до какво ще доведе. Дори невинно казана дума може да предизвика пристъпи на гняв. Реакциите са непредсказуеми. Сега трябва да сте преизпълнени със сили. Добре е да се занимавате с активни упражнения, с ци гун, но без излишно да се претоварвате. Обърнете внимание на сухожилията, не на мускулите.

Подстрижка - В този период можете да се подстригвате, а ако не сте имали такива намерения, то подрежете косата си поне на милиметър. Това ще освободи излишната негативна енергия.

12-я лунен ден (след 16:54ч) обикновено преминава мирно и спокойно. Изисква се определена концентрация. Нужно е да се вслушваме в своите усещания, а не да ги анализираме. Молитвите отправени в този ден, ако са искрени, обезателно се сбъдват. Трябва да бъдем милосърдни, за да не бъдем лишени ние от милосърдие. И дума не може да става да се изпитва гняв, каквито и да е отрицателни емоции или да има спорове. Точно обратното, следва да се стремим към покой, уединение, любов към всичко, което ни обкръжава. Не е подходящо времето за хазартни игри, за търговски дела и всичко, което е свързано с материални придобивки. Ден на спонтанността и непредсказуемостта. Не се опитвайте да живеете по график, да правите планове - всичко може да се реализира точно на обратното. Не е желателно да подписвате документи, да се започват съдебни дела и да се провеждат отговорни мероприятия. Днес твърде много неща се решават от случаят шегобиец, от внезапните пориви. Вслушвайте се в себе си и търсете знаците на съдбата. Да не се употребява груба храна, да се пият повече течности, натурални сокове с изключение на ябълкови. Сънищата сега не заслужават да им се обръща внимание. Да не се претоварва сърцето физически и емоционално.

Подстрижката в това време подобрява здравето, освобождава ви от обидите и притегля богатство.

Грижи за растенията - При растяща Луна (до 16.09.) сокодвижението на растенията е нагоре - от корена към върха и сериозните манипулации с короната води до отслабване на растението. Не се занимавайте с обрязване, раните дълго няма да зараснат и растението може да загние. Ако се наложи по някаква причина да отделите някои клонки, то посипете мястото с въглен на прах.