Измина половин година от излизането на сборника „Летни дни и летни нощи” и в навечерието на най-светлите дни от годината издателство „Сиела” пуска в книжарниците „Любовта ми подари” – втора антология със съставител Стефъни Пъркинс.

И тук тя събира популярни автори на YA литература, а този път темата, която ги обединява, е зимата и празничният дух. Насладете се на чудесни топли разкази, вдъхващи точно толкова оптимизъм, колкото е нужен, за да се влюбите.

Не се учудвайте, ако заглавието ви звучи познато. Заглавието е препратка към на популярната коледна песен 12 Days of Christmas, а от там идва и поетичният словоред на превода му. Стефъни Пъркинс пък не е новак в събирането на цвета от най-добрите автори на романи за младата публика.

И в „Любовта ми подари” имаме компилация от супернашумели YA писатели, сред които се открояват и известните в България Рейнбоу Роуъл, Гейл Форман, Холи Блек. Ето че и тази ваканция любовта ще е навсякъде със зимната селекция истории, които се четат най-добре, когато сме сгушени на топло… или до рамото на любим човек.

Остават по-малко от 12 дни до Коледа – съвсем достатъчно, за да се запознаете с всеки от 12-те разказа в антологията „Любовта ми подари”. Под имела от корицата на Моника Писарова ще откриете разнообразие от стилове, обединени от обща тема и уникално поднесени истории, всяка със собственото си чувство за хумор и послание.

Ще се смеете, ще се просълзявате трогнати, ще се насладите на празничния дух. Предизвикателството започва сега, в прекрасните дни преди Коледа!