13 красавици продължават към финала на конкурса Мис България 2012, стана ясно от риалити формата ''Пътят към короната 2''.

Момичетата бяха избрани от 22-те полуфиналистки, селектирани на първите кастинги в края на месец февруари. Пред финалистките предстоят редица предизвикателства, като това са се запознаят с редица общественозначими теми – проблемите на децата в SOS селища, връщането към живота на наркозависими в терапевтичните комуни, животът в центрове за временно настаняване на бездомни хора, грижите за кучета в приют.

Как момичетата се подготвят за големия финал, който ще се проведе в края на април, зрителите могат да проследят в епизодите на ''Пътят към короната 2'', което се излъчва всеки вторник, четвъртък и събота от 21:00 по TV7.

Индивидуални видео визитки на момичетата зрителите могат да намерят на сайта на предаването: , в YouTube канала:t, и във Фейсбук страницата на предаването: .




13-те финалистки за Мис България 2012

Александра Михайловска


Тя е на 20 и е от София. Покрива всички БДС стандарти за красота – 91-60-90. Занимава се с мода и е носителка на титлата „Кралица на красотата 2011”. В момента прохожда в рекламата – учи първа година по специалността в Нов български университет. Обича рисуването и танците.

Виктория Фазлийска

Родена е през 1991 г. в Кнежа. Модел е и е много амбициозна. Обича всички неща, които привличат младите хора – киното, спорта, хубавата музика и, разбира се, книгите. Завършила е езикова гимназия в Плевен, а в момента следва История в Софийския университет.

Габриела Василева

Тя ще защитава честта на Бяла Слатина. Участвала е в различни конкурси, но в момента се е прицелила в короната на Мис България. Извън красотата залага на класиката – учи в УНСС и работи в дискотека. Би дала всичко за майка си. Обича животните, танците, моторите и забавленията с приятели.

Ина Манчева

Тя е едва на 17. Живяла е в Америка, но сега пристига от Враца, където учи в природо-математическата гимназия. През 2009 е избрана за номер 1 в конкурса „Мис ПМГ Враца”. През 2012 ще опита да докаже, че е най-красива в България. Мечтае да постигне съвършенство.

Красимира Гешева

19-годишен модел от Пловдив. Учи актьорско майсторство и убедена, че от нея ще излезе актриса. Седем години се е занимавала със спортни танци. Има бизнес нюх – лидер е на мултилевъл маркетинг компания. През 2011 печели награди от три конкурса за красота. Ще опита да завоюва поне още една и през 2012.

Мартина Козлова

17-годишна софиянка. Смята, че е лъчезарно момиче, при това с чувство за хумор. Твърда малка е, за да работи, затова заляга над учебниците. На Мис България ще разчита на неподправената си красота и на подкрепата на цялата Софийска гимназия по туризъм.

Мими Желева

Тя е сред най-малките в конкурса – едва на 16. От София е и учи в Гимназията по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев”. Седем години се е занимавала с народни танци. Най-много държи на моментите, прекарани със семейството и приятелите.

Милена Борисова

Милена е от Плевен, на 20 години. Занимава се с мода и помага на приятеля си с работата, когато е свободна. Обича да рисува и се занимава с това активно от 2 години. Обича да пазарува...., когато е отчаяна и това я кара да се чувства добре. Участвала е в ревюта и фотосесии и смята да учи за моден дизайнер и да прави дрехи. Винаги е имала желание да помага на деца, лишени от родителска грижа.

Натали Воденичарова

Идва от Благоевград и е на 17. Приятелите й я описват като лъчезарно и добро момиче. Гледа на себе си като на интересна личност и смята, че е достойна за титлата Мис България 2012. Споделя, че основният й недостатък е наивността. Харесва книгите на Хорхе Букай и Паулу Коелю.

Паула Коленцова

На 18 е и завършва английската гимназия в Пловдив. Миналата година е спечелила конкурс за мис под тепетата. Мечтае да я приемат в Американския университет, но намира време и за актьорско майсторство и мода. В свободното си време обича да чете и да гледа телевизия. Мотивацията й за участие в Мис България 2012 е продиктувана от стремежа да разшири възможностите си за благотворителност.

Петя Илиева

Живее в София и е на 21. Следва Графичен дизайн и вече работи по специалността си. Обожава да създава нови неща и не се спира, докато не реализира идеите си. Рисуването й носи спокойствие. Спортува активно – предимно фитнес, както и таекуондо и сноуборд. Описва се като съвременно момиче, което прави много и различни неща.

Радостина Турлакова

На 22 години Радостина е на път да се превърне във всестранно развита личност. Завършила е музикално училище, от малка се е занимавала и с балет. В момента учи Финанси и работи в детска градина. Мечтае да развие собствен център за талантливи малчугани. Няма причина да не опита и в конкурс за красота, още повече че е от града на розите – Казанлък!

Ясмина Халаф

Родена е през далечната 1995 в София. Все още е в гимназията, където учи Технологичен мениджмънт и Журналистика. Скоро ще бъде абитуриент. Не казва много за себе си, но от пръв поглед става ясно, че във вените й не тече единствено българска кръв.

Гледайте ''Пътят към короната'', втори сезон, всеки вторник, четвъртък и събота, 21:00!

Посетете сайта на конкурса: и Facebook страницата: