При Луна във Водолей - На хората страдащи от епилепсия, неврастения, склонност към припадъци, се препоръчва да се вземат предпазни мерки. Вероятни са наранявания и фрактури. Не бива да се оперират разширени вени, тромбофлебит, колене и глезени. Изключва се хирургическа намеса в областта на надкостницата, глезените, прасците и сухожилията. Ако е възможно, избягвайте операции на апендикс, мозъка, нервната система и органи, които определят кръвно налягане.

По време на хирургически операции транзитиращата Луна трябва да е намаляваща и да не образува съвпад, квадрат или опозиция с транзитиращият Марс!

12-я лунен ден (след 17:38ч) обикновено преминава мирно и спокойно. Изисква се определена концентрация. Като енергетика денят е мощен. Грешните не трябва да се занимават с отговорни дела през днешния ден. Добре е всичко, което се започне да се доведе до край. Този ден предразполага към добро, хармония и възможност да бъдем в мир със себе си. Затова да се ядосвате и гневите е крайно противопоказно. Не трябва да спорите, да обиждате или да се жалвате от съдбата. Ще почувствате, че всичко, което се случва е за по-добро. Приемете достойно и спокойно своята съдба. Разберете, че вие вървите по свой и само по свой път, затова не завиждайте на никого. Когато започне 12-ти лунен ден, хората могат да осъзнаят доколко съдбите им са вплетени в единната нишка живот. Това е ден на милостта и състраданието, включва се космическата енергия на Любовта. Сега всеки трябва да помисли за душата си. Желателно е посещението на църковен храм, отиването при духовен наставник. Молитвите отправени в този ден, ако са искрени, обезателно се сбъдват. Трябва да бъдем милосърдни, за да не бъдем лишени ние от милосърдие. И дума не може да става да се изпитва гняв, каквито и да е отрицателни емоции или да има спорове. Точно обратното, следва да се стремим към покой, уединение, любов към всичко, което ни обкръжава. Не е подходящо времето за хазартни игри, за търговски дела и всичко, което е свързано с материални придобивки. Вслушвайте се в себе си и търсете знаците на съдбата. Да не се претоварва сърцето физически и емоционално. Да не се употребява груба храна, да се пият повече течности, натурални сокове с изключение на ябълкови. Сънищата сега не заслужават да им се обръща внимание.

Подстрижката в това време подобрява здравето, освобождава ви от обидите и притегля богатство. (до 17:38ч)

13-ти лунен ден (от 17:38ч)е Колелото на съдбата, което е готово да се завърти отново и само от вас зависи към добро или лошо. Ден за учение и натрупване на информация. Идеален за постигане на хармония. Добър за корекция на миналото и на съдбата. Не е желателно да се предприема и започва нещо, тъй като много ситуации се повтарят, връщат се отново като лошо усвоени уроци за корекция, ревизия и промяна. Ден за организиране на контактите. Може да се похапне повече, без да се преяжда. Сънищата по принцип са правдиви и отразяват трудностите и проблемите, нуждаещи се от незабавно решение, но често имат символична форма и трябва да се разшифроват правилно, за да се получи отговор.