Днес е Петковден. Нека да се честити празнуващите Петко, Петка, Петина, Петкана, Параскев, Параскева, Парашкев, Парашкева, Парушко, Парушка, Пенко, Пенка, Петя, Паша. Петка е българско име и означава петък. Преподобна Петка Българска е светица на петъчния ден, лекува женски и детски болести, закриля децата и майките, дава сила в трудности, покровителства семейството, подкрепя хората с висок дух, чиста душа и достойнство. Ако днес грее слънце, зимата ще е лоша, а ако вали дъжд - ще е добра. Между Петковден и Димитровден не трябва да се засажда нищо. Засятото след Петковден няма да даде плод. Следващите 12 дни до Димитровден са лоши дни, предстои преход към мъртво зимно време. Светът става опасен, неподреден и хаотичен, прекрачван от отвъдните сили. Не се започва нова работа, защото ще завърши неуспешно.

Луната е в знак Риби до 18:09, когато преминава в знак Овен. Ако днес не ви върви, то обърнете се към своя вътрешен мир, почувствайте кое влияе зле на психиката ви и се опитайте да очистите своя живот от негативното въздействие. Проблемите възникнали сега могат да бъдат в следствие на това, че човек отрича съществуването на душата, не вярва на интуицията и в подкрепата на Бога. Добър способ за привличане на късмета в дадения случай може да се окаже посещение на църква и други свети места, медитация и молитва. Ако осъществите запознанство при Луна в Риби, то може да се окаже много полезно за шлифовка на вашите душевни качества. Един друг ще сте си необходими за духовното си развитие. Отношения започнали в този момент ще бъдат дълбоки. Тук не може да се говори за практическа полза, тъй като Рибите са твърде далече от земната суета. Деловите връзки създадени сега, може да не привлекат никакви видими резултати, ако дейността не е свързана с благотворителност, религия, болници и места лишени от свобода. Приятелските отношения могат да бъдат продуктивни в смисъл даване на полезни съвети, оказване на психологическа поддръжка.

14-ти лунен ден до 18:01ч е най-мощният ден на месеца. Ден на силните и решителни действия. От една страна денят е сложен, но много добър за всякакви начинания, за реализация на дългосрочните планове, но от друга страна, този ден често носи със себе си лошо настроение, ниско самочувствие. Не трябва да оставяте обаче тези чувства да ви завладяват. И ако се замислите, ще видите, че нямате основание да ги изпитвате. Най-доброто средство срещу тях са именно активността, действието и физическото натоварване. Това е време, когато хората искат да кажат нещо, но не смеят да го направят. Говорят с недомлъвки. Така че вие слушайте внимателно какво ви казват. В този лунен ден уязвими са очите. Добър ден за гладуване. На доброто влияние на 14-и лунен ден противостои празният ход на Луната, който започва от 10:14 и продължава до влизането си в знак Овен в 18:09ч. През това време не е подходящо да се предприема нищо ново и важно. Може да действате преди това.

Подстрижка – Подходящо е за подстрижка. Тя не само ще укрепи вашите коси, но и ще подобри финансовото положение, а късметът отново ще обърне лице към вас.

Сънища – В съня си можете да откриете символични отговори на най-важните жизнени въпроси. Сега подсъзнанието се опитва да ви подскаже какво трябва да правите, за да постигнете успех. Доверете се на вътрешното си усещане и интуицията. Не трябва да включвате страничен човек в тълкуването на сънищата си.