Ани Цолова и Виктор Николаев не са уволнени от сутрешния блок на Би Ти Ви, както се спекулира, а са напуснали телевизията за повече пари.

От конкурентната Нова телевизия им обещали рекордни месечни заплати от по 15 000 лева. За такава сума двамата водещи дори не били мечтали. Месечните им възнаграждения до момента били около 4000 лева без никакви изгледи за повишение, пише „Всеки ден".

Цели два месеца текли тайните преговори на Нова тв с двойката водещи на „Тази сутрин". Ани и Виктор до последно не знаели какво да правят. Те са известни като доста лоялни служители и още когато получили предложението, заявили, че трудно ще напуснат работа, за да отидат в друга медия. Особено голям бил проблемът с Ани, която се чувствала задължена към шефовете си в Би Ти Ви, че са я направили звезда.

Освен в тази телевизия, тя е работила само в Канал 3 в самото начало на кариерата си. Затова не можела да си представи, че някога ще смени медията по собствено желание.

Въпреки това обаче предложените заплати, които са близо 4 пъти по-големи от тези в Би Ти Ви, си казали думата. В допълнение на двамата водещи било предложено да бъдат и продуценти на собственото си предаване. В „Тази сутрин" пък не взимали целите си месечни възнаграждения, защото и те, както и повечето от останалите служители в медията, били задължени да ползват по два дни неплатен отпуск всеки месец. Така на практика телевизията си спестявала по една цяла заплата на година. В крайна сметка Ани и Виктор събрали плюсовете и минусите и решили, че е най-добре да приемат съблазнителната оферта. Освен това били сърдити за внезапното им пращане в отпуск в началото на август.

Причината на Нова тв да инвестира в тях е силната конкуренция от страна на ТВ7. Заради нея каналът непрекъснато губи рейтинг и е на път да изпадне от доскоро гарантираното 3-то място в класацията на 4-то. Затова ръководството решило, че има спешна нужда от нови популярни лица, след като миналия сезон изгуби Иван и Андрей заедно с целия им антураж, Любен Дилов, Витомир Саръиванов и куп други кадри. От години се знае, че в Нова телевизия не пестят пари за звездите си. Затова били готови да дадат на Ани и Виктор толкова пари, колкото двамата си поискат.

Изместват Милен Цветков?

Ани Цолова и Виктор Николаев като нищо ще изместят Милен Цветков обратно в сутрешния блок на Нова тв. Подробностите около бъдещото публицистично предаване на двамата водещи все още се уточняват. Засега обаче най-вероятна изглежда версията да им поверят времето преди централните новини в 19 часа. Така доскорошните водещи на „Тази сутрин" ще се изправят в пряка конкуренция с Цветанка Ризова и Митко Цонев. Това обаче би означавало падане от ефир на „Часът на Милен Цветков" или най-малкото изместването му в друг часови пояс.

Най-вероятно водещият ще бъде върнат в сутрешния блок, от който тръгна в Нова тв преди години. Възможно е обаче Виктор и Ани да станат водещи на „Здравей, България" на мястото на Мира Иванова и Христо Калоферов. Мира е протеже на Сашо Диков и за момента изглежда непоклатима на тази позиция.

Виктория Петрова поема „Тази сутрин"?

Би Ти Ви е в трескаво търсене на нови лица за водещи на „Тази сутрин". Медията не била подготвена за напускането на Ани Цолова и Виктор Николаев и за момента няма резервни варианти кой да ги замести от септември, когато сутрешният блок се връща на екран. Оттам засега отказват информация за бъдещите си действия, най-вероятно защото все още не е решено какви да бъдат те.

Като вероятно заместители на Ани и Виктор обаче се въртят имената на новинарката Мариана Векилска и продуцента на „Тази сутрин" Петър Томов. И двамата имат опит като лица на предаването още преди Виктор и Ани да заемат тези позиции. Те обаче най-вероятно ще застанат пред камерите само временно - докато намерят титуляри за овакантените места. Красавицата Виктория Петрова и новинарят Ивайло Василев също биха могли временно да заемат позициите на двамата напуснали водещи. Но който и да застане пред камерите на сутрешния блок от септември, най-вероятно ще заема позицията за кратко. От медията са решили да изберат нови и слабо популярни лица отвън, които да обучат и лансират в ефира си.

9 водещи се изреждат в сутрешния блок

Деветима водещи се изреждат в сутрешния блок на Би Ти Ви до момента. Още на старта му лица на предаването стават актрисата Искра Ангелова, която в момента прави авторското „Пиано бар „Нощни птици" по БНТ, и Огнян Бояджиев, известен преди това с детското си радиошоу „Оги и седемте джуджета". Искра обаче бързо отпада от ефира на телевизията и е заменена от Мариана Векилска, която се превръща в един от секс символите на медията. После Оги е заместен от Петър Томов, който в момента е продуцент на „Тази сутрин". След като обаче Векилска излиза в майчинство, настъпва времето на Ани Цолова.

Малко след това в стола на водещия на мястото на Петър Томов сяда Николай Бареков, който и до днес си остава най-емблематичното лице на блока. Цолова и Бареков са добър тандем до момента, в който тя излиза в майчинство и на нейно място поставят сегашната новинарка в ТВ7 Петя Стефанова. Тя обаче пада от екран с връщането на младата майка на работа. Малко след това Бареков напуска, а на негово място идва Виктор Николаев. Георги Коритаров пък за известно време прави собствена рубрика в „Тази сутрин", която е съвместна продукция със „Свободна Европа".