Инициативи в подкрепа на И АЗ МОГА - гр. София
Денят на И АЗ МОГА, в подкрепа на децата с множествени увреждания стартира с инициативата на група D2 и учениците от 12 СОУ„Иван Асен II".

В 9:00 часа в сградата на 12 СОУ музикантите се срещнаха с учениците, с които разговаряха за инициативата на И АЗ МОГА и за проблемите на децата с увреждания. Учениците облякоха тениски I Can Too и пяха с D2.

В 10:00 часа PR - агенция CASE организира продажбата на аксесоари I Can Too в шатра пред НДК, в подкрепа на И АЗ МОГА. Звездите Ники Кънчев, Дидо и Сашо от D2 , Денис Ризов, Деси Тенекеджиева, Васко Василев, Криста (лица на И АЗ МОГА) раздаваха автографи и продаваха аксесоари.

Едни от най-добрите български музиканти Живко Петров, Ангел Заберски, Димитър Шанов и Димитър Семов изнесоха виртуозен концерт за два рояла на класически произведения в джаз-аранжименти от 19:00 часа в зала „България", с което изразиха своята подкрепа в Деня на И АЗ МОГА.
Интериорните решения, които допринесоха за специалната атмосфера в залата бяха дело на PR- агенция CASE, Динакорд  (звук и светлина) и на мултимедията на художничката Ягама. Всички те се включиха абсолютно безвъзмездно в инициативата.

Събитието беше последвано от благотворителна продажба на детски картини. Набраните средства от кампаниите в София ще бъдат публикувани в сайта на фондацията на 18.12.2008 г. Те ще бъдат дарени на Медицински център И АЗ МОГА за деца с увреждания в Студентски град, София.

Инициативи в подкрепа на И АЗ МОГА - гр. Пловдив
На 15 декември - Денят на И АЗ МОГА ученици от гр. Пловдив създадоха и реализираха няколко инициативи. За да покажат своята подкрепа към децата с увреждания в България те и учители от ЧПГ „Акад. Любомир Илиев" и Образцова математическа гимназия „Акад. Кирил Попов" се облякоха с тениски I Can Too.

Съвместно с Община Пловдив, учениците инициираха продажба на артикули I Can Too  в шатра до Централна поща в града.  
Георги Шопов - зам. кмет по образованието, науката, културата и туризма, спорта и младежките дейности представи  инициативата пред медиите.

Господин  Шопов, заедно с модела на агенция XGround - Мери Джак Бесие (лице на И АЗ МОГА) - посетиха двете гимназии. Учениците от двете гимназии инциираха създаването на Клуб И АЗ МОГА, в който може да се включи всеки на: club@icantoo.eu  По инициатива на ученици и подкрепа на пловдивски бизнесмени - в автобуси от градската мрежа и междуградските линии бяха поставени плакати на I Can Too, популяризиращи проблемите на децата с увреждания.

Инициативи в подкрепа на И АЗ МОГА - гр. Стара Загора
Студенти от Тракийския университет в Стара Загора (Медицински факултет - специалност Социални дейности) също се включиха в Деня на И АЗ МОГА. Рок групата на университета „ЕОЛ" изнесе концерт за своите колеги и ги призова да подкрепят И АЗ МОГА. Музиканти и студенти бяха с тениски I Can Too, в знак на подкрепа. Младите хора се амбицираха да създадат собствени инициативи, в помощ на децата с увреждания.

Екипът на И АЗ МОГА и HotNews благодарят на всички, които подкрепиха инициативата!