Различните лица на любовта и нейните сенки са тема на 16 от майсторите на съвременната българска проза в сборника „Обича ме, не те обича”.

Книгата излиза в навечерието на празника на влюбените и ще бъде представена в литературен клуб „Перото” на 11 февруари. Като реверанс към любителите на стойностна българска литература, издателство „Сиела” пуска антологията в два цвята, за да удовлетвори и по-претенциозните читатели.

Едва ли има друго място, на което можем да вкусим сладко-горчивата есенция на любовта, пресъздадена от 16 от най-добрите съвременни български автори. Алек Попов, Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Теодора Димова, Кристин Димитрова, Васил Панайотов, Владимир Зарев, Ганка Филиповска, Георги Томов, Емил Андреев, Емануил Видински, Иво Иванов, Илиян Любомиров (по-известен като Августин Господинов), Мирела Иванова, Палми Ранчев и Радослав Парушев участват с нови, непубликувани до този момент свои разкази на страниците на сборника „Обича ме, не те обича”, който излиза в навечерието на празника на влюбените, за да ни напомни колко многолика всъщност е любовта.

Изданието ще бъде по книжарниците от 9 февруари в два цвята, без разлика в съдържанието. Нестандартното решение на издателството произлиза от засиления интерес и към двата нюанса на проекта за корица, публикувана от редактора на сборника Христо Блажев във фейсбук. Художник е добре познатият Дамян Дамянов, който е автор също и на кориците на една от най-хитовите книги от лятото на 2015 г. – „Хиляда и една нощ” на Ханан ал-Шейх, на нашумелите напоследък „Човек на име Уве” и „Баба праща поздрави и се извинява”, както и на предстоящото издание на „Делтата на Венера” на Анаис Нин и др.

Премиерата на „Обича ме, не те обича” ще се състои на 11 февруари (четвъртък) от 19:00 часа в литературен клуб „Перото”. Освен с авторите, (по)читателите на съвременната българска проза ще имат възможността да прекарат вечерта и в компанията на чудесния Георги Тошев, както и на литературния критик Йордан Ефтимов, които ще са водещи на събитието.

Книгата излиза с любезното съдействие на „Евробет” и поставя началото на традиция, която „Сиела” започва – всеки февруари ще излиза сборник с разкази от най-добрите съвременни български автори, посветен на любовта.