В конкурса „Мис Америка”, проведен в Лас Вегас, короната на победителката бе сложена на представителката от щата Небраска, съобщи Associated Press.

17-годишната Тереза Скенлан спечели победа над своите конкурентки от останалите щати, пише blitz.bg.

 “Изключително съм развълнувана, защото независимо откъде идваш, можеш да постигнеш всичко, което искаш”, заяви победителката, която се пребори за първото място с 52 момичета, пише trud.bg.

Короната и титлата са подкрепени от сумата 50 хиляди долара, които тя възнамерявала да похарчи за образованието си.

*Тереза Скенлан се представя на конкурса

Девойката станала най-младата „Мис Америка” от 1921 година, когато на първото място се класирала 15-годишна претендентка.

*Тереза свири на пиано

Скенлан неотдавна завършила училище. Макар да има музикална дарба, красавицата иска да учи право.

*Тереза показва фигурата си в кръга по бански

В частта на надпреварата, в която представителката на Небраска трябваше да отговаря на въпроси, тя показа знания по горещата тема “Уикилийкс”.

*Тереза Скенлан В официална рокля

“Това е огромен проблем за националната сигурност. Има области, в които свободата на словото се превръща във въпрос от национална сигурност. Трябва много да внимаваме”, заяви Тереза.

*Финалистките в очакване...

Тя бе категорична, че когато се касае за сигурността на нацията, то тя идва на първо място, а след това правото на хората да знаят и нарече изтичането на секретните документи “шпионаж”.

*И победителката е...Тереза Скенлан! Кареса Камерън й слага короната

Младата дама живее в градчето Геринг с 8000 жители. Тя е едно от седемте деца на дъщерята на имигранти от бивша Югославия, избягали в САЩ по времето на комунизма, допълва АФП.

*Новата "Мис Америка" Тереза Скенлан

Освен с най-младата “Мис”, тазгодишният конкурс в САЩ ще бъде запомнен и с участието на плешива претендентка за короната от щата Делауеър - Кайла Мартел.

*Кайла Мартел в подготовка за конкурса

“Когато хората видят момиче като мен, те си мислят, че или съм много болна, или просто остарявам. В действителност при мен не е нито едно от двете”, споделя 21-годишната дама. Тя страда от алопеция, или косопад, пише в. “Телеграф”.

*Представянето на Кайла Мартел на конкурса

Конкурсът „Мис Америка” се провежда за 90-и път.

На миналогодишния конкурс победа завоюва 22-годишната представителка на Вирджиния студентката Кареса Камерън.

Вижте фотогалерия:

Тереза Скенлан

Кайла Мартел

Вижте видео:

Снимки от конкурса: Getty Images/ Guliver