Анонимни източници от Министерство на външните работи разкриха, че очакват ефективна присъда от 18 години за Гълъбин Боевски.

Според тях ужасяващата за олимпийският ни шампион вест, е била съобщена неофициално на посолството ни в Бразилия. Съдия Мария дел Парду ще обяви официално решението си в срок до няколко дни.

Арестуваният с девет килограма кокаин Боевски ще има възможност да протестира съдебното решение, но дотогава ще остане зад решетките. Освен това не е ясно какъв ще бъде изходът от обжалването, защото според запознати, малцина успяват да избегнат сурово наказание при провинение от подобен род.

Съдийката по делото се оказа изключително безкомпромисна, коментират юристи. Според тяхното мнение присъдата на българският щангист е доста голяма, сравнено с други пдобни решения на съда.

Магистратите не са взели пред вид спортните му успехи, както и чистото съдебно минало на нашия олимпиец. В техните очи Боевски изглеждал като обикновен престъпник, който не се различава по нищо от останалите трафиканти на кока.

Последна надежда дават положителните характеристики на Гълъбин, които бяха подготвени за пред съда в Сао Паоло от родния олимпийски комитет, от Столична община чиито почетен гражданин е задържаният и от мнозина членове на федерацията по вдигане на тежести. До момента обаче тези препоръки не са взети под внимание от съдебния състав, пише skandalno.net.

Гълъбин Боевски беше спипан с девет килограма кокаин на летище в Сао Паоло. Тогава с него беше и дъщеря му Сара, която също беше държана доста време в ареста и заплашвана със саморазправа от разследващите полицаи.