Вторият сезон на най-голямото кулинарно състезание за професионални готвачи Hell’s Kitchen ще се излъчва по NOVA тази пролет. След огромния успех на първия сезон, кастингът за втория постави предизвикателство пред шеф Виктор Ангелов, който трябваше да отсее 18-те най-добри кандидати за кулинарна слава.

Изключителни професионални умения, невероятна сила на характерите и лична харизма са трите критерия, по които се подбират участниците, прекрачващи прага на Кухнята на Ада. Жаждата за победа, голямата награда - 100 000 лева и договор в ресторанта на шеф Ангелов, ще бъдат най-голямата мотивация на шеф-готвачите.


„Hell’s Kitchen е кулинарна академия за лидери, а всеки добър лидер започва първо като добър отборен играч. Ще търся именно тези качества в участниците – отборен дух, но и силна индивидуалност, както кулинарна, така и персонална. За да влезеш в предаването, се изисква комплекс от качества – може да си много добър готвач, но важното е как се справяш под напрежение, защото в професионалната кухня температурата на напрежението е много висока“, споделя шеф Ангелов.


От тук идва и мотото на новия сезон - “Заедно като един“, но и в Hell’s Kitchen, като във всяко състезание, накрая ще има само един победител. Форматът, който зрителите вече познават добре, е не просто кулинарно състезание, а битка на характери и игра на нерви между участниците и шеф Ангелов и за да оцелееш трябва да намериш точния баланс между отборната игра и индивидуалната победа.


Шеф Ангелов влиза в новия сезон на Hell’s Kitchen с нова визия и по-безкомпромисен от всякога. Какви професионалисти и какви характери ще са част от предаването предстои да разберем съвсем скоро. Едно е сигурно - жегата дебне точно зад ъгъла и зрителите са тези, които ще изпитат адската тръпка тази пролет само по NOVA.