До 20 хил. лева стигна цената на секса с манекенка, станала впоследствие елитна компаньонка в София.

Това каза пред „Монитор” момиче, кандидатствало за модел и по-късно оплетено в мрежите на ловки сутеньори. Елитната вече компаньонка реши да разкаже историята си след изявленията на шефката на „Визаж” Евгения Калканджиева, изводът от които е, че много конкурси за красота се използват всъщност за набиране на красиви момичета, които после биват превръщани в скъпоплатени проститутки.


20 хиляди лева на нощ наистина изглежда фантастично висока цена, но реално влиза в портмонето от змиорка на Елена

Името й, разбира се, не е истинското, но историята, която тя разказа пред “Монитор” – напълно автентична.

Елена е на 30 години и има запазено място в отбора на “отличничките”. Това са онези момичета, стартирали от първите места на конкурси за красота, минали през пиацата на Западна Европа и стигнали до скъпоплатен секс с родни бизнесмени, висши чиновници и дори депутати.

Екипът на „Монитор” се срещна с нея в заведение на бул. „Витоша”. Елена се оказа убийствено точна. Чакаше неспокойно, пушейки цигара, гарнирана с чаша мартини. Беше се настанила на по-дискретно място в заведението. Уникален кашмирен шал загръщаше раменете й. Високата й класа личеше по “Картие”-то на лявата й ръка. Цената на часовника надхвърляше 50 хил. лева. Освен него на очи се набиваха силиконовите й гърди и устни, удължените коси и изкуствени нокти.

“Ще ме прощавате за слънчевите очила, но снощи съм работила до късно”, извинява се Елена, гаси цигарата си и веднага пали нова. Говори много интелигентно.

“Ще ви разкажа всичко, при положение че не ми пишете името, защото ще си имам проблеми с колежките и работодателите”, поставя условията си тя.

Веднага я питаме дали сред клиентите й има известни политици и бизнесмени. Тя ни отрязва категорично, само казва, че те са основната й клиентела.

“За тях не е проблем да извадят 20 хиляди лева, за да ни наемат”, твърди Елена.

„Вземат ни, развеждат ни по заведенията. Някой обаче избягват показността, защото са популярни и не е хубаво за кариерата им”, обяснява тя.

Имало много случаи, в които клиенти просто давали пари, за да ги придружат на някое публично място. Ако не искали секс с тях, давали между 5 и 10 хиляди лева. Имало случаи да променят решението си и тогава доплащали. 30-годишната жена набързо разюмира живота си. На 20 години печели първия голям конкурс за красота

“След края на шоуто при мен дойде един господин. Беше много добре облечен. Каза ми, че мога да правя по 500 лева на вечер, само да искам. Нямах големи възможности, а и офертата ми се стори примамлива, въпреки че не ми се работеше като курва”, разказва Елена. Имало само едно условие към новоизгрялата миска - да дава по 50 процента от изкараното.

Десет години по-късно тя движи из София с S-класа и поддържа завидно висок стандарт.

“Спечелените пари съм вложила в частен бизнес, който потръгна. Сега мога да се похваля, че съм финансово независима, съобщава тя. - Наскоро дори си купих вила в чужбина.”

“Колкото повече пари получавах, толкова на по-големи извращения бях подлагана, връща лентата Елена. - Когато дадеш 20 хиляди на един човек, очакваш той да направи всичко, което пожелаеш. Имала съм случай да си лягам със 75-годишен. Не можа да го вдигне и започна да ми завира разни предмети. Стоях безропотно, докато не получих страшни разкъсвания и кръвоизлив. Припаднах.

Единственото, което направи клиентът тогава, беше да се обади на рецепцията в хотела и да ги помоли да изпратят линейка. След това ми подхвърли парите и си замина. Тогава реших да спра, но собствениците на агенцията, за която работех, ме предупредиха, че ако го направя, ще стане още по-лошо за мен”, споделя компаньонката.

Жени Калканджиева: У нас има каталог за елитни проститутки

Евгения Калканджиева наскоро потвърди, че е чувала за наличието на каталог за елитни компаньонки, но отрече да го е виждала някога.

„Над 100 модни агенции са регистрирани в България. Очевидно е, че няма работа и пари за всички. Това означава, че се ползват едни млади момичета за компания, за излизане с богати и влиятелни мъже”, заяви носителката на титлата „Мис България 1995”. Според нея една от причините моделите от модните агенции да започнат да проституират са ниските хонорари, които получават - между 50 и 300 лв. на участие. Родни манекенки, сред които добилата популярност Катрин Вачева, също признаха за съществуването на този каталог.

Момичетата, които заработвали като модели, били рекламирани в тайни диплянки, разнасяни по скъпи заведения и офиси на баровски фирми. В тях били посочени цените на изкусителните момичета, който изкарвали луди пари от продажбата на телата си.

„Знам за каталог, в който популярни фолкизпълнителки, победителки в конкурси за красота или фотомодели са рекламирани като компаньонки”, обяснява Вачева. По думите й по този начин девойките заработвали поне по 40 хил. лева месечно. Вачева е категорична, че във въпросния каталог са попадали дори носителки на титлата „Мис България”.

Изнасят ги за чужбина с обещания за кариера

Млади и красиви момичета са изнасяни в чужбина с обещания за бляскав живот и успешна кариера на модел. Начинът, по който става това, е сходен със съдбата на Елена. Девойките са подбирани специално, като за предпочитане са слабите, елегантно изглеждащи манекенки. Те заминават зад граница с готови договори за работа в модни агенции. Там те наистина започват професионалните си занимания. Снимат се в списания, в реклами, в музикални клипове. Целта е те да станат публични личности.

По този начин цената им се вдига многократно. След като станат достатъчно популярни, им сервират предложенията. Заплащането, което получават за проституиране в Италия, Англия и Германия, главозамайва нашенките. Според информация на “Монитор” те рядко падат под 30-40 хил. евро месечно. .

“Женска мафия” превзе дискотеките по морето

“Женска мафия” е нападнала дискотеки по морето, информират запознати за “Монитор”. Става въпрос за млади девойки, който окупират лъскавите заведения и дебнат за богати спонсори. Схемата, по която те работят, е следната – част от момичетата се настаняват от управителя на най-голямото сепаре в заведението. Друга от тях пък застава на вратата и започва да набелязва потенциални жертви. Когато си хареса някого, сигнализира на приятелките си и на уредника в кръчмата. Той моментално поема господина, като му казва, че единствената свободна маса е тази на красивите девойки.

Наивната жертва, разбира се, не отказва да сподели компанията им. Със сядането на масата започват големите поръчки. Сервитьорите, които също са предупредени наливат на момичета безалкохолни напитки, приближаващи се на цвят до уискито. Така те остават трезви до края на вечерта, а настанените до тях наивници се напиват и започват да им отправят неприлични предложения. Тук идва моментът, в който девойките заявяват, че всъщност са проститутки и ако искат да правят нещо с тях, трябва да им бъде платено. Тарифите на тези момичета варират между 500 и 1000 лева. .

Сервитьорки също в кюпа

По-голямата част от женския персонал на скъпите заведения също проституира. Момичетата правят това по своя воля заради парите и са наети специално с тази цел. Разголените хубавици обслужват поръчките на всички клиенти, докато някой от тях не се загледа повече в тях. Тогава в повечето случаи охраната на дискотеката се приближава до него и след като го прецени дали има възможности, му отправя предложението. Цената, която е около 250-300 лева, често включва и стаята в близкия хотел.