Латинопартизани е създадена през май месец 1996-та година от Искрен Пецов, но идеята за това е на Красимир Куртев, от група Акага.

През 1996-та Искрен и Краси свирят в АСВ/Ансамбъл на строителните войски/. Краси кани първият музикант, които тогава влиза в състава: Калин Петров/кийборд/. В групата тогава участват: Искрен Пецов-китара и вокал, Цветан Георгиев-ударни, Георги Станков-бас, Ники Копринков-китара и Калин Петров-кийборд.

В началото бандата свири кавъри на латино хитове и няколко авторски песни на Искрен от албумите му преди Латинопартизани. Първото име на групата е „Hot cat“, като бързо преминава през „Latino party“, „Latino party zone“ и накрая „Латинопартизани“. Следват две години на клубни участия, работа по увеселителни заведения по морето, частни партита.

През това време в групата свирят: Чавдар Гочев-китара, Детелин Любенов-китара, Живака-кийборд, Мирослав Мирчев-китара. Първото парче, което записва групата става и най-големия им хит. През 1999-та издава албума “Каиман”, който печели много награди и е първият латино албум в България. Песента “Кайман” на Искрен и Латинопартизани се върти по много Европейски и Американски станции, като заема първи места в много класации. Тя е в задължителния репертоарен план на много увеселителни заведения у нас и в чужбина.

От същия албум излизат хитовете “На самотен остров”, “Морска болест”, “Черно момиче”.През 2001-ва групата печели наградата на медийния фестивал “Златна антена” на Албена. В състава вече са Минко Ламбов-кийборд, Илиян Игнатов-китара и вокал, Радослав Славчев-бас и Ивелин Атанасов-кийборд.

През 2002-ра излиза албума“Нощнимечти”. Песента“Наследство” е номинирана в много категории за годишни музикални награди у нас. Сингълът “Губя те”, в дует с Марияна Попова, стоя 7 седмици на 2 място в българския топ 100. Същия успех се повтаря и със песента “Ола амор” , записана на португаски и български. През 2006-та излиза сборния албум “1996-2006 The Best”. Той съдържа най-усшешните хитове за периода 1996-2006, като в DVD диска има 12 видеоклипа на групата. В групата вече е Борис Таслев-бас.

Искрен Пецов и Латинопартизани имат сериозен опит в промотирането на много търговски марки, като изключително удачни са били турнетата в страната. Още през 1999-та и 2000-та година, групата има 60 концерта с Водка 5, заедо с Ъпсурд, Антибиотика, Мишо Шамара и други. Следват промоциите на “Шейкър-клуб” през 2001-ва, Булгартабак-2005 , Програма Редукция, Водка Градус, Пежо и други през следващите години. Доброто представяне по време на турнетата, се дължи не само на професионализма на музикантите, а и на уменията на Искрен като водещ на концертите.

Последния хит на Искрен с Латинопартизани е „Ша-ла-ла“, с участието на Биг Ша. През последните години Искрен прави много дуети с различни певци, сред които: Кристина Димитрова, Тони Димитрова, Джина Иванова, Цветелина, Благовест Зерлиев, Вили Станева, Румяна Коцева и др. През 2017 та предстои излизането на дуетен албум, в който ще има и нови песни на групата.

Рожденният ден-20 години от създаването на Латинопартизани, ще бъде отпразнуван на 1.12.2016 с концерт в Ranchero Steakhouse - bodega.bg. Билети на място. Концертът ще бъде заснет на видео и после издаден на DVD. Участие ще вземат: Мариана Попова, Акага, Калин Вельов, Калин Петров, Радослав Славчев, Ивелин Атанасов и др.Ще видите на живо вечните хитове на групата: Кайман, На самотен остров, Наследство, Губя те, Тумбалалайка, Кайман 2, Морска болест, Черно момиче, Остани както преди и др.

Сегашният състав на Латинопартизани: Искрен Пецов, Цветан Георгиев, Минко Ламбов и Борис Таслев, както и бившите музиканти, свирили в групата ви канят да отпразнуваме заедно юбилея на Латинопартизани с един незабравим концерт на 1.12.2016 от 19 ч. в Ranchero Steakhouse - bodega.bg