Колосалните 20 милиона щатски долара ще бъде наградният фонд на мача за световната титла в свръхтежка категория на IBF между Кубрат Пулев и Владимир Кличко.

Според специализирания сайт „Файтнюз" мениджърите на двамата боксьори вече са постигнали устна договорка за боя и е въпрос на време да се подпише официалния контракт.

Веднага щом стане това, двубоят ще бъде пуснат на търг за събиране на наградния фонд. Сайтът твърди, че няколко руски бизнесмени вече са проявили интерес към мача.

Мениджърите на Кличко успяха да уредят по-висок хонорар на клиента си. Владимир ще получи 80% от наградния фонд, докато за Кобрата ще останат 20 вместо 25%, пише „Меридиан Мач".

Изключително сериозна пък се очертава да бъде подготовката на Пулев за мача с украинеца. Българският боксьор вече се е разбрал за спаринги две много сериозни имена - Дейвид Прайс и Роберт Хелениус.



Двубоят между Пулев и Кличко не е обявен официално, но украинецът вече призна, че най-вероятният му следващ съперник ще е именно плевенчанинът.

„Фактът, че вече е договорен хонорар от 80 процента от приходите, означава, че такъв мач ще има. Ако искаше действително да избяга, нямаше да се правят тези уговорки и преговори. Въпрос на време е да се подпише и договорът. Не мисля толкова за това, а за подготовката си. Тя ще протече възможно най-добре. Вече сме се разбрали за спаринги с Дейвид Прайс и Роберт Хелениус. Две много сериозни имена в световния бокс. Още един британец също ще се включи. Хубавото е, че става въпрос за боксьори, които също се готвят за техни мачове и ще станат много добри тренировъчни сблъсъци", заяви Кобрата.

„С част от щаба ще дойдем след месец. На 7 юли ще се качим на Белмекен, защото там има чудесни условия за работата, която искаме да свършим. Целта е една - да спечеля. Това означава да дам всичко от себе си не само по време на мача, но в подготовката", завърши Пулев, пише ''Всеки ден''.