Фолкпевицата Преслава ще увеличи банковата си сметка с около 200 000 лева, ако изпълни всичките си професионални ангажименти през лятото, показа проверка на "България Днес".

Най-титулуваната певица в попфолка е зарината с покани за участия по родното Черноморие и се очертава поредното й натоварено лято. Затова и тази година най-горещите месеци Преслава ще работи усилено, вместо да се наслаждава на екскурзии до екзотични дестинации.

Вестникът научи, че тази година изпълнителката ще прекара по-голямата част от сезона в тузарския курорт Слънчев бряг. Тя неслучайно е избрала мястото.

От една страна, ще е наблизо до повечето курорти, където ще има участия, и лесно и бързо ще се придвижва. От друга страна, ще се опита да съчетае полезното с приятното и ще може да ходи на плаж, за да събира тен. Преслава вече почти трайно се е пренесла на Слънчака и дебютира с няколко ходения до плажа и непрофесионални фотосесии.

В момента хонорарът за едно участие на Преслава варира около 8000 лева без ДДС, като почти половината от сумата остава за нея, а останалите пари остават за нейните продуценти от "Пайнер". За да се избегнат финансови злоупотреби, от музикалния гигант въведоха преди време дисциплинирана практика за изпращането на парите към изпълнителите.

Собствениците на заведенията плащат хонорарите по банков път, в "Пайнер" разпределят процентното отношение, удържат се осигуровки и данъци и в края на месеца по подобие на заплата всеки изпълнител си получава заработеното. Така се изключва възможността певиците да прибират тайно под масата хонорарите и да отчитат по-малки суми. Всички щедри бакшиши, които получават на ръка в заведенията, остават за тях.



Простата аритметика показва, че Преслава ще заработи за пореден път колосална сума, тъй като програмата й е претоварена. През минали години тя имаше месеци с по повече от 20 участия на месец и въпреки преумората се справяше. Нейните колеги с възхита отбелязват, че това е нечовешки труд, но тя доброволно се съгласява да се подлага на подобно изпитание.

Именно многото ангажименти са причина певицата да се стопи през последните години, защото няма нормален ритъм на живот и това се отразява на тялото й. Нейната майка сериозно се притесни за режима на дъщеря си и я посъветва да мисли повече за здравето си. И все пак Преслава успя да зареди батериите за лятото, като в края на месец май направи поредното си пътуване до Дубай.