Атракцията висящ от кран ресторант на пристанището в морската столица, който функционира от няколко дни, предизвика както положителни така и отрицателни мнения в мрежата. Варненският поет Валери Станков, цитиран от Булфото, написа във Фейсбук профила си коментар: „Увисналата на пристанищния кран във Варна кръчма е истинско безумие. Още от детските си години, понеже мама работеше на сточна гара Варна, където кранове товареха вагоните, знам, че е абсолютно забранено да се вдигат хора с кран и човек да стои под стрелата на крана. Забраната е изписана на специални табели, окачени на крановете. Дори офисните, хотелските, блоковите и всички останали асансьори имат минимум по 4-5 осигурителни въжета и релси, в които да се вкопчат клиновете, ако основната макара се счупи, или ако двигателите превключат на по-висока предавка.

Ако утре този висящ на кран „ресторант“, който няма дори и кенеф, а да не говорим за елементарни хигиенни условия, се срути – да речем, при – не дай си, Боже, скъсване на стоманено въже, или внезапен вятър?" Други жители и гости на морската столица обаче се радват на възможността да хапнат нависоко и твърдят, че не се страхуват. Подобен ресторант работеше преди години и в София и се радваше на сериозна посещаемост. 
От фирмата инициатор на атракцията уверяват, че са спазени всички правила за безопасност, а и има голям интерес от страна на клиенти въпреки относително високата цена от 99 до 199 лв.