ІV четвърт – Нощта на лунния месец – Персефона. Време за преоценка на ценностите и за изправяне на допуснатите грешки през последния лунен месец. Определете причините за неудачите и работете над грешките си. Променете отношението си към себе си, към ставащото, избавете се от всичко отживяло и от това, което ви пречи да живеете щастливо. С неприятни хора спрете да общувате. Необходимо е да се подготви почвата за идването на новия лунен месец.

Старото и ненужното иска да умре. Новото се готви да се разтвори като розова пъпка в изгрева на новия ден!

Луната е в знак Рак. Благоприятно е за благоустройство на дома, за пране, чистене, грижа за дрехите и обувките. Не давайте пари назаем. Вана с морска сол и билкови отвари ще ви помогнат да се освежите и подмладите. Добре е да поспите през деня, вниманието е занижено. Топлота, доброта, задушевност, желание да бъде привлекателна ще преследва жените. Най-благоприятното си влияние Луната дарява сега. В никакъв случай не търсете утеха в храната. Последствията от кулинарните излишества ще се отразят зле на храносмилателната система.

23 лунен ден – Ознаменуван е още с различните настройки във физическия свят, които стават по инерция, тъй като са набрали значителна скорост от по-рано. Човек има усещането за загуби и че нещата се случват не по неговата воля. Общуването с други хора не носи полза сега.

Полезни са млечните продукти. Добре е да се въздържате от месна храна. Както е известно месото повишава агресивността. Също и от алкохол. И най-малката доза може да доведе до поразии.

Секс - От интимност сега е желателно да се въздържате, още повече че в този ден са твърде уязвими половите органи както на мъжете, така и на жените. Сексът във всякакъв вид сега е противопоказен. Води до емоционално и физическо изтощение. Занимавайте се с нещо друго.

Подстригването е противопоказно. Може да донесе след това неприятности.

Сънищата показват, доколко сте хармонична личност и доколко сте постигнали вътрешно равновесие. Това, което видите насън, показва вашето истинско отношение към себе си. Съновиденията, които човек вижда, означават нещо съвършено противоположно на това, което очаква в действителност.