Неделя е ден на Слънцето.

Жизнените сили на организма се проявяват най- активно, отколкото през другите дни. Родените в неделя са били считани за щастливци, тъй като първоначално получавали заряд от слънчевата светлина. Деца, появили се на света в деня на Слънцето, имат невидима помощ и закрила, особено по време на болест. Мъката им е краткотрайна, а радостта продължителна. В неделя може да се пристъпи към нови дела, да се започне лечение. Благоприятен ден за всички творчески начала. В неделята не трябва да се занимавате с делнични дела или завършване на започнатото. Психиката се нуждае от разкрепостяване и снемане на всекидневното натоварване. Съществуват и забрани. Не се препоръчва да стоите затворени и усамотени. Избягвайте авантюрите. Ден за среща с приятели, но да не се завързват нови запознанства, особено мимолетни.

Луната в началото на деня се намира в знак Риби. От 10:07 до 15:34ч излиза в космическа почивка. Добре ще направите, ако я последвате и вие. Отложете важните неща за после. В 15:34ч нощното светило преминава в знак Овен. Време за активност и действия.

20-ти лунен ден може да премине много интересно. Може да се окаже ден на удивителните открития, които помагат на човек да види света по нов начин, както и да постигне вътрешно преображение. Човек трябва съзнателно да отхвърли гордостта, високомерието и да се открие за това, което му носи този забележителен ден. Подходящо време за общуване с хора със сродно мислене, чието мнение обезателно ще открие очите ви за много важни неща. В този ден се препоръчва да се вземат важни решения, да се правят важни стъпки, доколкото нещата вървят гладко и не изпитвате и капка съмнение в правотата си. Денят е благоприятен за целеустремените, принципни хора, лидери и оратори. Може да се занимавате с всякакви дела, стига да не са скучни и еднообразни. Желателно е да бъдете в къщи, в семеен кръг. Гладуването може да донесе духовно прозрение. Не се препоръчва консумацията на месо, риба. Пестете енергията си.

Отношения: Избягвайте уединението и прекарайте време с приятели, но не започвайте разговори за парите, работата, семейните неуредици. Подходящо е и за любовни срещи в тиха обстановка, да си поговорите един друг насаме. Днес вече по-добре ще разберете вашия партньор и ще може да намерите компромис. Хубаво е в този ден да се състои първа среща. Голяма е вероятността да премине в по-сериозни отношения.

Подстрижка – стимулира оптимизма. Ако не ви е време за фризьор, можете в къщи сами да подрежете бритона си или подрежете милиметър от някой кичур. Това съществено ще се отрази на вашето сегашно и бъдещо състояние. Срешете косата си в направление четирите посоки на света за привличане енергията на този ден, посветен на самоанализ и размисъл. В резултат на това можете да се сдобиете с нова надежда. Не се препоръчва боядисване на косата.

Сънища – (в началото на деня) Сънищата са особени. Може да видите сън по своя поръчка. Като легнете, мислено може да формулирате въпрос, на който ви се иска да получите отговор.