На 17 март ще се навършват 3 години от тежкия инцидент, при който загина Емил Трифонов-Кембълът. Колоритният шоумен си отиде от този свят след катастрофа на бул. "Цариградско шосе", близо до хотел "Плиска". Колата, в която изгуби живота си телевизионният водещ, се е движела със 150 километра в час. Шофьорът Боян Георгиев управлявал пиян автомобила във фаталната вечер.

Виновникът все още не си е получил заслуженото, не е осъден. Бащата и сестрата на Кембълът бяха гости преди дни в „Шоуто на Иван и Андрей". Те заявиха, че се надяват Боян да получи присъда. „Този човек няма съвест, защото вече трета година не ни е казал поне едно „Извинявай", коментира Невена Трифонова. Тя добави, че по време на делата виновникът нито веднъж не изказал съболезнованията си и всеки път си обръщал главата. Припомняме, че първата присъда на Боян беше 5 години ефективна, но впоследствие я намалиха до 2 г. условно.

Невена разкри, че Кембълът е предчувствал смъртта си. „Месец преди трагедията ни хвана за ръце с другата ни сестра и каза, че ако нещо се случи с него винаги ще бъде част от нас."

Близките на Кембълът разкриха, че бившият му издател Ивелин Иванов нагло направил допечатка на втората му книга и я продавал след смъртта му. Въпросният човек искал да я открадне без да плати авторски права. Четивото е без ISBN номер и без диск, както е при оригинала. Има и друга книга, излязла след смъртта му - „Кембъл стори". „Този човек се биеше в гърдите, че му е голям приятел, но как може да правиш бизнес на гърба на мъртвия си приятел?", недоумява Невена. Борбата на близките на Емил за авторските му права продължава.

„Това е животът на брат ми и трябва да спечелим всички битки, защото ако той беше жив, нямаше да допусне някой да му се подиграва!", каза още сестрата на един от най-култовите тв водещи в българската тв история.

източник: razkritia.com