Плейбоят Благой Георгиев е заделил 30 000 евро за сватбена рокля за любимата си Есмер Омерова, прошушнаха негови близки.

Джизъса ще се врече във вечна вярност към татарката в началото на септември, като приготовленията за пищното тържество отдавна са започнали. Засега двамата крият в строга тайна мястото на събитието. Първоначално бе избран нос Калиакра в Каварна, като вариант е още и Слънчев бряг. Според други слухове Есмер държи да се венчае в Русия и иска да каже "да" на Джизъса в столицата Москва, пише България днес.

През последните месеци Есмер Омерова разглежда десетки варианти за рокля от най-известните дизайнери в света. Рускинята в крайна сметка се е спряла на ливанския гуру в модата Ели Сааб, който е изключително популярен сред знаменитостите. Дизайнерът е любимец и на холивудските звезди, които често обличат неговите тоалети. С дрехи на Сааб наскоро се появи и английската принцеса Кейт Мидълтън.



Луксозната марка не се предлага в България и роклята на булката на Джизъса е поръчана в Русия. Есмер е избрала модел със скъпоценни камъни, чиято цена наближава 30 000 евро, но влиза в бюджета на Джизъса. Футболистът на руския "Рубин" (Казан) държи той да плати тоалета на бъдещата си съпруга, въпреки че самата тя е от изключително богато семейство. Традиционно за една рокля на ливанския дизайнер се отделят 120 часа работа.

Стилът му се разпознава отдалече - всички рокли на дизайнера очертават женското тяло във формата на пясъчен часовник. Върху моделите задължително се поставят ориенталски елементи като мъниста, перли и много дантела. Татарката Есмер е мюсюлманка по религия, което не попречи на ревностния християнин Благо да й предложи брак.



Сватбата на Джизъса обещава да е една от най-скъпите и пищни, виждани у нас. Тя със сигурност ще струва стотици хиляди евро. Георгиев ще покани десетки свои приятели, сред които и доста футболисти. При положение че тържеството е в Москва, на него със сигурност ще присъства президентът на Чечня Рамзан Кадиров.

Един от най-строго охраняваните хора в Русия има Джизъса почти за син, след като двамата завързаха близко приятелство по време на престоя на Благо в отбора на "Терек" (Грозни). Кадиров на няколко пъти подарява свръх скъпи джипове на Благо и се очаква сватбеният му подарък да е повече от внушителен.