Анджелина Джоли отново остави Дженифър Анистън да гледа номера на фланелката й.

Бившата съпруга на Брад Пит изостана и по заплата от настоящата му муза, пише "Форбс". Нежната половинка на секссимвола е на първо място по приходи в Холивуд за миналата година.

С 30 милиона долара от май 2010 до май 2011 година Анджи дели челното място със Сара Джесика Паркър, звездата от "Сексът и градът". Джен, единствената засега официална съпруга на Брад, която не успя да задържи един от най-желаните мъже при себе си, е трета с 28 млн. долара.

Екшън драмата "Агент Солт" и криминалето "Туристът" с Джони Деп, събрал доста критики зад океана за повърхностен сценарии и неубедителна игра на двете звезди, са изстреляли Джоли на върха. Макар и неособено популярни в САЩ, двата филма са събрали от продажбата на билети по света съответно 300 и 280 милиона долара.

Доказателство, че парите невинаги са резултат от върховно актьорско изпълнение, е и колидерството на Сара Джесика Паркър в класацията за най-високо платени актриси. "Сексът и градът 2" донесе на създателите си 290 млн. долара, но пък обра тазгодишните "Малинки". Обявената за модна икона в Ню Йорк Сара е спечелила много повече от продажбата на парфюмите си и от участието си в реклами.

Носителката на "Оскар" Сандра Бълок, която миналата година оглавяваше класацията на "Форбс", сега е на 9-а позиция с 15 милиона долара.

Наскоро омъжената Рийз Уидърспун също е увеличила сметката си с 28 млн. долара. Пета е Джулия Робъртс, която дълги години държеше първенството. Хубавата жена е заработила 20 млн. долара.

В класацията следват звездата от "Здрач" Кристен Стюарт с 20 млн., русокосата Катрин Хейгъл с 19 млн. и Камерън Диас с 18 млн. долара. На 10-о място е неостаряващата Мерил Стрийп, инкасирала 10 млн. долара.