Мая Родейл започва да чете романтични книги в колежа. Днес е автор на десетки забавни, умни и секси романи, които са ѝ спечелили слава и почитатели.

Статията ѝ „31 важни житейски урока от любовните романи (да, наистина!)" е публикувана Хъфингтън Поуст през октомври 2014. Ето и част от тях според нея:

1. Онази особеност, която имаш и не харесваш особено (лунички, извивки или цвят на косата), е именно това, което героят намира за неустоимо.

2. Конфликтите, породени от липса на комуникация, са глупави, досадни и често стават причина за хвърляне на книги по стените. Просто си поговорете.

3. Устатите и упорити героини са тези, за които хората обичат да четат. Никога не знаеш какво ще е следващото, което ще им хрумне да кажат, и това е вълнуващо! Спри да казваш „Добре съм" и „Всичко е наред" и да си прехапваш езика!

4. Героините могат да бъдат във всяка форма и размер.

5. Не всичко е „щедри деколтета" или скандално разголени глезени. Героите си падат по личностните качества на героините - особено ако са интелигентни, забавни и остроумни. Не е нужно да се правиш на „добро момиче" през цялото време.

6. Героите и героините са любезни и учтиви към слугите, обслужващия персонал, животните и досадните ревящи дечица. Злодеите не са.

7. Съгласието е секси.

8. Жените заслужават любов и уважение.

9. Правилните обръщения към членовете на английското семейство. Нали знаеш, просто за всеки случай (или ако те поканят на чай с кралицата - б.пр.)

10. Съществуват повече евфемизми за пенис, вагина и гърди, отколкото можеш да си представиш.

11. Какво да правиш в леглото (или в купа сено, в кула, на гърба на кон или където и да те обземе неутолима страст). По-добрата комуникация с партньора води до по-добър секс. Романите предлагат както идеи, така и необходимия речников запас.

12. Понякога трябва да се облечеш като момче, за да направиш нещата, които не са „позволени на дамите".

13. Понякога имаш нужда да подчертаеш женствеността си и това е супер. Да, намекваме отново за „щедрите деколтета".

14. От любовните романи можеш да научиш толкова много нови думи.

15. Удоволствието на жената е приоритет!



16. Как да получаваш оргазми (което си е важно умение).

17. Тихите и срамежливи хора невинаги са това, което изглеждат. Може би човекът, когото винаги си търсила, е един от тях.

18. Всеки си има биография и никога не знаеш какво се е случило с него в „предишните глави". Най-вероятно не знаеш цялата история, така че се опитай да не го съдиш.

19. Жените и мъжете заслужават любов и щастие. Има ли друг жанр, който да го заявява с такова постоянство?

20. Напълно нормално е да разчиташ на някого да ти помогне с децата, сметките и истински сериозните проблеми, които те тормозят. Понякога е чудесно да те спасят!

21. Напълно способна си да се спасиш и сама!

22. Как да се изправиш, след като паднеш.

23. Понякога се нуждаем от припомняне, че в живота може да има и няколко „И заживели щастливо..."

24. Заслужаваш любов, уважение и щастие. Не се задоволявай с нищо по-малко!



Източник: Софтпрес