Дори в периодите, в които британците се подготвят да заминат в отпуск или вече се намират на някоя екзотична дестинация, ново проучване може да даде на мъжете в Обединеното кралство повод да се замислят относно отношенията с тяхната партньорка.

Резултатите от проучването сочат, че жените са много по-предразположени да изневерят на съпрузите си по време на отпуската, дори под носа им, пише БГНЕС.

Брачната агенция IllicitEncounters публикува изненадващите резултати от анкета, осъществена сред 800 жени и още толкова женени мъже, според която мъжете са наивни, ако си мислят, че съпругата, която заминава на отпуска с приятелки ще си бърбори с тях или ще ходи на шопинг по цял ден.

В действителност, 33% от съпругите, които са изневерили на мъжете си, са го направили по време на отпуската, а 6% от тях дори под носа на нищо неподозиращите им съпрузи.

Жените, които до този момент не са изживявали такъв вид авантюра, биха искали това да им се случи отново по време на почивката.

Сред онези, които вече са имали извънбрачни похождения, 63% са заявили, че предпочитат да си починат в компанията на любовника или любовницата си, отколкото с брачния партньор.

Най-предпочитаната дестинация за извънбрачен флирт са Малдивите (27%).

По отношение на мъжете, те са признали, че предпочитат да заминат на отпуск в чужбина с любовницата си, а не със съпругата или децата.

Средно, един британец, който се намира на отпуск с любовницата си, харчи между 2500-3000 паунда.