След като огласи Европарламента във вторник вечерта, Софка получи обещание от депутати, че ще й помогнат да популяризират участието й в конкурса „Евровизия“.

Маринова пяла пред близо 200 души в една от залите на законодателния храм, пишат от „Труд“. Тя получи поканата от евродепутатите от ГЕРБ и вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Вивиан Рединг, еврокомисар по малцинствата и гражданските права, бурно аплодирала Софи и се зарекла да й стиска палци, пишат от kliuki.bg.

След гостите на събитието били депутати от всички групи на ЕП – Владимир Уручев и Андрей Ковачев от ГЕРБ, Кристиан Вигенин, Илияна Йотова, Евгени Кирилов от БСП и Антония Първанова от НДСВ. В публиката била и единствената депутатка от ромски произход Ливиа Ярока.

Шефът на депутатите от ГЕРБ в Брюксел Андрей Ковачев заявил, че ще направи сериозна организация в подкрепа на българската изпълнителка.
По негова инициатива били изпратени писва на двете най-големи ромски европейски организации в белгийската столица, с които да ги подканят да гласуват за Маринова по време на конкурса в Баку.

„С тяхна помощ призивът ни ще стигне до около 35 000 роми в Европа, а те от своя страна могат да поканят други свои приятели и познати, все пак в ЕС живеят 10 милиона роми!“, казва Ковачев.