Традиционния 36-часов кино и театрален маратон в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", тази година е посветен на 140-годишнината от рождението на Кръстьо Сарафов.

В рамките на събитието, със специална изложба, е включено и честването на 70 години от основаването на Академична библиотека и архив НАТФИЗ.

На 14-ти и 15-ти май 2016 г. възпитаниците на Академията за театрално и филмово изкуство ще отворят врати за всички зрители, които искат да надникнат във врящия живот на учащите артисти.

В продължение на 36 часа публиката ще може да се запознае с работата на студентите през изминалия сезон под формата на представления и прожекции. Освен това техните гости ще могат да надникнат зад кулисите на театралния факултет - благодарение на предвидените отворени часове.

Маратонът се завръща към оригиналния си формат и отново ще има представления и прожекции и през нощта!

Програмата на 36-часовия кино и театрален маратон включва около 30 представления и открити часове на сцените на Учебен куклен театър и Учебен драматичен театър, както и филми на сегашни и бивши възпитаници на Академията, които ще бъдат излъчени в Учебната кинозала.