Няма жена, която от личен опит да няма в запас поне една история, свързана със сутрешния кошмар, наречен "подпухнало и уморено лице".

Нищо твърде привлекателно не намираме в запазването на вредни навици като лягане късно, спане с грим и стискане на пъпки.

От този януари това се променя! Ето ги четирите закона на красотата, които ще спазваме задължително и без подсещане.

Да не се прекалява с ексфолирането

Ексфолирането е една от най-любимите ни процедури, след която кожата сякаш започва да диша с пълни гърди.

Но прекаленото търкане с малките грапави топченца може сериозно да наруши състоянието на най-горния слой на кожата. Като защитна реакция тя започва да отделя повече себум, омазнява се и разнасянето на бактерии и появата на пъпки са в кърпа вързани.

Да не се будува прекалено до късно

Лишаването от достатъчно здрав сън причинява стрес, който може сериозно да влоши състоянието на кожата на лицето, а и не само.

Могат да се появят неприятни пъпки, акне, петна и пр.

По време на сън цялото тяло се възстановява и ако го пренебрегвате, ще забавите възпроизвеждането на клетките. Освен това, „сънната бъркотия" прегражда пътя на кръвта към кожата и я прави сива, отпусната и изморена.

Вечер да се почиства цялото лице, шията и деколтето

Ако оставяте лицето да се „маринова" през нощта в мастния секрет, мръсотията и остатъците от грим по лицето, все едно си поръчвате пъпки, черни точки, бръчки.

По време на сън температурата на тялото леко се увеличава и всичко, което се намира на повърхността на кожата, се абсорбира през порите.

Да се грижим повече за очите

Предпазвайте кожата около очите си от каквито и да е било измиващи или подхранващи продукти. Ползвайте само предназначените за целта кремове.

Освен това, всяко едно разтъркване на очите нарушава здравината на кожата, пукате мънички и деликатни кръвоносни съдове, което от своя страна привиква тъмните кръгове под очите.

Когато можете си правете ободряващи и успокояващи маски с краставица или лайка.

източник: Woman.bg