Негатив на снимка на известната американска филмова звезда Мерилин Монро, направени по време на фото сесия, с която започва кариерата си в шоубизнеса, бе продадена в събота във Великобритания за 4250 паунда.

Негативът бе изтъргуван на търг на аукционната къща "Хенри Олдридж и синове" в графство Уилтшир, в югозападната част на Англия. На фотографията Мерилин Монро е запечатана в бял вълнен пуловер с къси ръкави и карирана пола. Тя стои с ръце на кръста и се усмихва. Прическата й е по-тъмна, защото снимката е направена преди тя да изсветли естествено червената си коса. Снимката беше продадена заедно с авторските права.

Снимката е направена през 1946 г., когато 20-годишната тогава Норма Джийн Бейкър е работила във военен завод за производство на части за самолети. През 1945 г. фотографът Дейвид Коновър отива в завода, за да направи снимки на млади работници от тила за американското военно списание "Янк". Сред момичетата, които той фотографира, е и Норма Бейкър, която той посъветвал да стане фотомодел. Скоро, под името Мерилин Монро, тя се превръща в един от най-известните звезди на световното кино от 50-те и 60-те години на миналия век, придобивайки и славата на секс символ, пише БГНЕС.