Виртуозен кулинар с опит в най-престижните световни ресторанти влиза в новия сезон на „Фермата“, който стартира тази есен по bTV. От 5 септември Chef Илиян Кустев ще смени атмосферата на собствения си ресторант и на петзвездните хотели с актуалното предизвикателство на най-българското телевизионно риалити. Основната тема в него тази година е „Пътят на една мечта“ – мотив, който ще вдъхнови зрители и участници да изпитат заедно волята си за промяна и силата на човешкия дух.

До този момент 43-годишният софиянец е готвил за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, принц Чарлз, Маргарет Тачер и за звезди от шоубизнеса като актьора Брад Пит, а в следващите месеци ще се изправи през предизвикателствата на селския живот и ще се бори за голямата награда от 100 000 лева заедно с останалите участници в най-гледаното риалити.

„Реших да участвам във „Фермата“, защото искам да разбера как ще се справи градското момче, тоест аз, с това предизвикателство. Аз съм много луда глава, правил съм много неща. Не ме е страх и от работата - строил съм, доил съм. Но ми е интересно как ще се държа психически, какво ще построя… Естествено интересуват ме парите, за да изравня головата разлика и да се оправя с ресторанта. Той е моя отдавнашна мечта, реализирана наскоро и потопена от пандемията“, казва Кустев.

Кариерата на 43-годишния Илиян е забележителна - работил е в най-престижните европейски ресторанти и е постигнал почти всичко в необятния свят на кулинарията. В Лондон е част от екипа на Chef Джон Уилиямс в петзвездния „Ritz Hotel”, а в Париж твори рамо до рамо с Chef Пиер Гание в ресторант с най-високото кулинарно отличие – три звезди Мишлен.
Експериментатор в кухнята, Илиян Кустев елегантното съчетава модерните европейски течения с изтънчения източен привкус. Презентациите на сложните рецепти носят авторския му почерк, а умелият микс между стилове и продукти превръща ястията му в шедьоври.

„В кулинарията добиваш опит и качества, които на друго място трудно можеш да придобиеш. Смятам, че креативността, на която залагам в работата си, ще ми помогне и във Фермата. Искам да видя как в предаването от нищо да направим нещо. Естествено ще има трудности, ама то и в живота има.“, разкрива за своята стратегия Chef Кустев.

Гледайте „Фермата: Пътят на една мечта“, от 5 септември, по bTV.