Несъзнателно или не, оставяме дрехите да променят драстично настроението и психологическото ни състояние. Помислете си за онзи силен дискомфорт, който изпитвате, когато забележите, че сте подходящо облечени за събитие или пък сериозно сте сгрешили комбинацията между отделните дрехи.

Обикновено искаме да сме достатъчно различни, за да бъдем забележими, но не толкова различни, че да станем център на внимание. Дори и да не сме наясно с това, ние постоянно сравняваме външния си вид с този на околните. След като огледаме добре хората, можем да станем уверени или неуверени във визията си. Карл Лагерфелд дълбоко осъзнава ефектите на дрехите върху съзнанието ни.

Дизайнерът ще остане една от най-емблематичните икони на луксозната модна индустрия. Често го описват като кайзера, което на немски означава император. Той е най-известен с работата си в модната къща Chanel, с която прави революция в индустрията. На 19 февруари 2019 година светът си каза последно сбогом с Лагерфелд, но неговите уроци за стила и модата винаги ще останат живи.

1.Никога не използвайте думата „евтин“

Доверете се на Карл Лагерфелд. Той твърдеше, че не ви трябват скъпи дрехи, за да изглеждате модерно. Всички сме научени, че качеството струва много пари и понякога това ни изиграва лоша шега. Склонни сме да вярваме на цената и да изхарчим доста за нещо, което може да се окаже некачествено. Опитайте се да премахнете това вярване от живота си, за да разберете, че както Лагерфелд казва, може да изглеждате елегантно в дънки и тениска.

2. Създайте нови комбинации от дрехите си

Виждали ли сте човек да носи дреха, която имате в гардероба си, но не сте я носили от години? Това бързо ще ви накара да се разровите у дома и да я намерите, за да я включите в ежедневието си. По този начин чувствате, че имате нещо ново. Именно затова Лагерфелд съветва добре да проверим наличните си дрехи, за да не харчим излишни пари за нови.

Понякога само си мислим, че имаме нужда от нови дрехи, но всъщност у дома се намира всичко, което ни е необходимо. Носили сте една рокля твърде дълго време, но все още си я обичате? Превърнете я в блуза или пола или я носете, когато сте на път да се запознаете с нови хора, които все още не са ви виждали в този тоалет.

3. Не крийте несигурността си със скъпи дрехи

Карл Лагерфелд би бил прекрасен терапевт. Ако не сте сигурни в себе си, скъпият гардероб ще ви накара да се почувствате по-добре само за няколко минути. Тогава ще се появи нова несигурност, която няма да можете да победите. Дрехите могат да ви помогнат, но няма да ви излекуват. Ако имате проблеми със самочувствието, потърсете професионална помощ, а не консултант в магазин.

4. Черното, като бялото, е най-добрият цвят

Няколко дни подред се събуждаме и чувстваме, че нищо не се получава или че нищо не си пасва и не изглеждаме добре в него. Обвиняваме огледалото, дрехите или телата си. Не тръгвайте по този път, а заложете на нещо универсално. Черният цвят винаги е в крак с модата и никога няма да е грешен избор. Комбинирайте мрачното си настроение с тъмен нюанс и завладейте света.

5. Анцугът е знак за поражение

Загубили сте контрол над живота си и затова сте решили да си купите няколко спортни долнища. Това беше една от любимите шеги на Карл Лагерфелд, в която обаче има и малко мъдрост. Не че самите анцузи означават, че буквално сте загубили контрол над живота си. Това, което дизайнерът има предвид, е че дрехите имат силата да ви накарат да се чувствате или победени, или победители. Така че, винаги търсете тоалети, които да повдигнат самочувствието ви.

Източник: Tialoto.bg