Наградата от "България търси талант" може да събере родителите на гениалния 10-годишен математик Калоян Гешев. Момчето спечели безапелационно телевизионното шоу, след като демонстрира уникални математически способности в скоростната калкулация. "България днес" научи, че бащата на Калоян е изключително горд с голямото постижение на детето си и победата в предаването може да помогне за събирането на семейството. Калоян е отглеждан от майка си Румяна, която през годините изпитва сериозни трудности с осигуряването на средства. Този проблем поне временно ще бъде разрешен с наградата от 50 000 лева.

От своя страна таткото вече прави опити да се помири с майката и в бъдеще по-често да е до сина си. Румяна преди време е имала трудности с намирането на работата, а бащата също не е имал възможност да помага кой знае колко. Майката и Калоян живеят в столичния квартал "Младост 4". Калоян има интерес към автомобилите и често разпитва за числата - коя кола колко струва, колко километра вдига, колко бензин харчи. За бащата се говори, че е особняк сред съкварталците, но въпреки това не се е чувало той да е създавал проблеми.

"Не сме мислили за наградата - казва майката Румяна пред "България днес". - Ще инвестираме парите в образованието на Калоян и пътувания по състезания. Подобни надпревари са само в чужбина - Германия, Швейцария, догодина може да успеем да идем в Дубай. В България такива състезания няма. Те се финансират от родители и ако успееш да намериш спонсор. Веднъж сме имали такава помощ с малка сума."