Когато ти се налага да се появяваш гол на екрана, трябва да изглеждат добре... навсякъде.

Джейми Дорнан и Дакота Джонсън са наясно с това. Все пак двамата са звездите от сагата „50 нюанса сиво“ и нейното продължение, което излиза днес по кината.

Как са подготвили телата си да изглеждат перфектно за камерата, която не само, че не скрива недостатъците, но и прибавя килограми? На този въпрос отговаря треньорката на звезди, Рамона Браганза, която е работила още с Хали Бери, Джесика Алба, Хю Джакман и много други.



Тренировките за Дорнан са били един или два пъти седмично, а тези на Джонсън – четири пъти седмично. Продължителността и за двамата е била 40 минути, тъй като времето им е било ограничено заради снимките.

Причината упражненията на Дорнан да са толкова малко е, че той тренира редовно сам и вече е бил в достатъчно добра форма. Единственото, което е трябвало да подобри са били краката. (Което се отнася за повечето мъже, нали?)



Упражненията за Дакота са били предимно кардио и такива с леки тежести. Причината е, че нейната героиня, Ана, е колежанка, а не фитнес маниак. Целта била фигурата й да изглежда слаба, нежна и грациозна, което Браганза и Дакота постигнали с йога, пилатес и танци.



Относно хранителната им програма, персоналната им треньорка е препоръчала включването на малко повече протеин за Джейми. Дакота си е поръчвала храната от фирма за кетъринг, чиито услуги ползва отдавна. Според Браганза, важното нещо относно хранителния режим са малките порции, хапвани по-често.



След всички подробности, остава да видим идеалните тела на Крисчън и Ана във филма, пише Cosmopolitan.