Най-мащабното издание на престижния национален конкурс за красота и талант „Мис Мерилин” наближава края си.

Надпреварата мина през шест от десетте града, в които се търсят най-достойните българки за титлата. Пловдив, Велико Търново, Благоевград, Стара Загора, Русе и Варна вече излъчиха своите финалистки, които са 58 на брой.

Предстоят кастингите в Слънчев бряг и Бургас на 11 и12 август. Кои са най-красивите и талантливи плевенчанки и софиянки ще стане ясно след надпреварите в градовете на 9 и 16 септември.

Големият финал на „Мис Мерилин” ще бъде през октомври, когато ще стане ясно коя българка ще грабне короната и наградата от конкурса – чисто нов автомобил. Победителките от първите две издания вече могат да се похвалят с шеметна кариера. Носителката на короната „Мис Мерилин” 2009 Гея Антонова беше ангажирана за редица реклами, музикални клипове и фотосесии у нас и в чужбина. Очарователната призьорка участва в най-скъпата реклама, снимана в света, след като стана лице за 2011 година на една от най-големите индийски компании.

По традиция в „Мис Мерилин” участват най-обичаните лица от екрана, модния подиум и музикалната сцена в България. И тази година конкурсът не изневери на традициите си. До последния момент организаторите пазят в тайна състава на журито за всеки от градовете.

Вота си за участничките досега дадоха актьорите от хитовия български сериал „Стъклен дом” Калин Врачански, Диляна Попова, Сашо Кадиев,Бойко Кръстанов и Деси Бакърджиева. Към актьорската гилдия се включи и Катето Евро. Певческите и танцувални умения на претендентките оценяваха Ваня Щерева, Орлин Павлов и Биг Ша, съобщава "Монитор".

На масата на журито на „Мис Мерилин” не липсваха и сексапилни красавици. Скандалната Николета Лозанова, моделът и телевизионна водеща Петя Велкова, мисис България – Свят за 2010 година Диана Колева и най-усмихнатата жена в родния ефир Ева Кикерезова оценяваха чара и излъчването на момичетата. Кои звезди ще влязат в журито на оставащите четири града, разбира се, все още се пази в тайна. Организаторите на конкурса обещават много приятни изненади.
.